fbpx
/

Bh. glumica o izazovima nakon rođenja sina: Po izlaska iz bolnice cijeli dan sam preplakala

Bh. glumica Nadine Mičić je krajem septembra na svijet donijela sina Kaju.

O izazovima s kojima se suočila nakon rođenja sina Nadine je govorila za magazin “Azra”. Ističe kako od samog početka nije sve bilo lagodno i lako.

Po izlasku iz bolnice cijeli taj dan sam preplakala. Ne mislim da je baby blues, ali sigurno jeste divljanje hormona. Sve mi je bilo previše. Porodica koja je došla da nas vidi i da nam pomogne, moja lijeva dojka koja boli od mastitisa, beba s kojom svi drugi bolje znaju kako treba i tako dalje. Ali, prošlo je vrlo brzo. Svjesna sam da ima žena koje mnogo ekstremnije prođu kroz baby blues i mislim da je veoma važno da podijele s nekim kako se osjećaju, jer je to apsolutno normalno, ali može biti opasno ukoliko se odustane potpuno – kazala je ona.

Ona se, kako je otkrila, porodila carskim rezom. Oporava je, ističe, prilično izazovan.

Oporavak još traje. Tijelo je još bolno i suočava se svakodnevno s izazovima i novim promjenama. Prvih deset dana je bilo iznimno teško, ne samo zbog reza, ja sam se osjećala kao da se tijelo bori da ne odustane, a ništa mu ne ide u prilog. Ne želim nikoga da prepadam, svaki oporavak je individualan, a moj je ovakav. Savjet mamama će se odnositi na mnogo raniji period. Birajte partnere koji će vam biti saborci. To vam je najbitnija osoba u danima oporavka. I ne forsirajte sebe. Žene često idu preko svojih mogućnosti zarad dokazivanja nečega, nečemu, ali ovo ne treba da bude taj slučaj. Odmarajte – kazala je.

Podsjećamo, Nadine je na svom Instagram profilu govorila o vakcinaciji tokom trudnoće.

– Obje doze cjepiva primila sam u trudnoći. Da li je to najispravnija stvar, ne znam. Cjepila sam se iz straha. Covid sam prebolila takođe u trudnoći. Antitijela nisam razvila iako sam imala sve simptome. Moj tok misli je bio sljedeći; trudnice u visokom stadiju trudnoće su rizična skupina, delta soj je već aktivan, na jesen je moguć četvrti val, a ja bez antitijela na samom kraju trudnoće. Domovi zdravlja su legla zaraze, a ja ću ih morati pohoditi. Cijepila sam se jer je kapacitet pluća kod trudnice u visokom stadiju znatno manji. Cijepila sam se jer me je bilo strah BiH respiratora i mogućnosti da moje dijete raste bez mene. Cijepila sam se jer je apsolutno preporučeno od strane Svjetske zdravstvene organizacije i ja sam odlučila vjerovati. Nus pojave nisam imala, nalazi su dobri, beba se pravilno razvija. Ovo je samo moje iskustvo za sada. Osjećam se sigurnije i mirnije i meni je to za sad dovoljno. Također, ovo nisam napisala kako bi mi neko pisao koliko je to pogešno. Svi radimo kako mislimo da je najbolje – napisala je, između ostalog, ona tada.

(azra.ba, Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Tanja Vuković za Kidsinfo: Uz Marija smo osjetili novi nalet ljubavi, ushićenja i posebnih emocija

Naredna priča

Moda: Odjevne kombinacije po mjeri Nezire Muhović

Najnovije iz BEBE

-->