fbpx

Maja Munda: U odgoju je najvažnije da dijete bude kulturno

Poznata TV voditeljica Maja Munda je krajem aprila na svijet donijela svoje drugo dijete, kćerku kojoj su dali ime Lana.

Maja je u intervjuu za portal roditelj.ba govorila o odgoju, te otkrila šta joj je najbitnije kada su njeni mališani u pitanju.

Da dijete bude kulturno. To mi je na prvom mjestu i naravno da odrasta u zdravom okruženju ispunjenom ljubavlju porodice – kazala je Maja za ovaj portal.

Ona je mladim mamama poručila da ne obraćaju puno pažnju na okolinu, te da se, kada je odgoj djece u pitanju, vode isključivom svojim osjećajem.

Mislim da svaka mama svom djetetu želi najbolje, ono što ona zna  i misli da je najbolje. Vidim da danas mnogo osuđuju mame da li su i koliko posvećene posebno one koje se brzo vrate poslovnim obavezama, ali mislim da je zaista sve individualno i da svaka mama treba prije svega uspostaviti vezu sa svojom bebom, upoznati je i procijeniti kada i koliko joj je potrebna. Postoje bebe koje  od rođenja žele stalno biti uz mamu, obično se to veze za dojenje, pa kažu ako je spustim ona plače. To je zato što beba želi toplinu, osjeća se zaštićeno i spokojno u vašim rukama, ako ste u mogućnosti pružite im to. Jako brzo odrastu i izađu iz vašeg naručja – rekla je.

Podsjećamo, Maja uz kćerku ima i starijeg sina Maka.

– Ne mogu reći da nema razlike između prve i druge trudnoće. Kada prvi put očekujete dijete, onda se suočavate s brojnim pitanjima, pa i strahovima. Mislim da u drugoj trudnoći imam priliku više uživati u samom blaženom stanju, jer su mi neke stvari već poznate i prošla sam ih. Ono što je drugačije jeste da sam na samom početku druge trudnoće imala mnogo izraženije mučnine, u odnosu na trudnoću s Makom. S obzirom na to da je Mak još mali i traži svoju pažnju, a i ja sam se vratila na posao, potrebno mi je više energije i stalno sam u pokretu. Ali, meni je najvažnije da sam sretna i zadovoljna, a toga mi stvarno ne nedostaje – kazala je ona u jednom od intervjua.

Maja je na društvenim mrežama otvoreno govorila o korona virusu koji je prebolovala tokom druge trudnoće. Pogledajte šta je tom prilikom rekla.

(roditelji.ba, Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Doktor Ranko Rajović: Najveće greške koje roditelji prave u odgoju

Naredna priča

Dijana Diline: Svi detalji proslave sinovog prvog rođendana

Najnovije iz Celebrity roditelji

-->