fbpx
//

Fox in a box slavi peti rođendan: Najbolja zabava za djecu i roditelje

Nije tajna da je sarajevski Fox in a box, koji ove godine slavi peti rođendan, najinteresantnije mjesto u gradu kada je riječ o proslavi dječijih rođendana, ali i drugih važnih događaja. Naime, riječ je o mjestu na kojem će se zabaviti, kako djeca uzrasta od osam godina i ona starija, tako i njihovi roditelji. Osim zabave, zagarantovano je i učenje, te sticanje iskustva koje ćete, sigurni smo, dugo prepričavati svojim poznanicima.

Cijeli Fox in a box koncept se zasniva na igrama koje, kako nam objašnjava menadžer Admir Avdić, zahtijevaju, prije svega, timski rad, a koje su prilagođene i djeci i odraslima.

Roditeljima je najzanimljivije kada djeca dođu i ispričaju im šta su sve riješili. Uvijek istaknu i to da oni to ne bi riješili što, negdje, i jeste istina. Naime, djeca od 10 ili 12 godina ove igre igraju mnogo bolje nego odrasli. Razlog je to što se djeca ne libe pokušati. Ona će u roku od 30 sekundi imati 30 ideja i još deset sekundi će ih probati i negdje naći rješenje, a ako ga ne nađu tražit će pomoć i naučiti, ali neće odustati. Igre nisu kompleksne, ali morate raditi timski jer sami ne možete imati sve talente da pređete sve te korake za 60 minuta. To je nešto što prevagne da li ste uspješni ili ne – objašnjava Avdić.

U svojoj ponudi, između ostalog, imaju igre „The bank job“, „The bunker“ i “Coming Home“.

 – Najzanimljivije je to što su igrice u vidu misterije, misije koju djeca moraju sama da riješe, te su jako motivisana da završe igru. Oni su glavne uloge u igrama i, zavisno od igre, pljačkaju banku s prijateljima, traže dijamant, spašavaju svijet od katastrofe ili sklapaju robota kako bi od njega čuli iskustva o putovanju svijetom. U svemu tome im mi, ako je potrebno, pružamo pomoć u vidu  hintova, ali se trudimo da nam ne čuju glas. Naime, kada pritisnu da im je potrebna pomoć, oni dobiju jednu od slika, koje smo razvijali godinama, te imaju osjećaj da su to sami riješili. Ono što je, također bitno, je da to što nauče oni lako zapamte i ne zaboravljaju. Osim geografijom, igre su prožete i matematikom, te životnim stvarima koje će im sigurno trebati – ističe Avdić.

No, ukoliko se odlučite da dječiji rođendan proslavite na ovom mjestu punom zabave, to svakako nije sve što nude.

Kada su rođendani u pitanju, imamo super saradnju s dva objekta u našoj ulici. To je „Bubble Waffle Market“ u kojem imaju wafle od kojih naprave tortu, te sokove i grickalice, a djeca nakon igre borave u jednom super oslikanom prostoru. Kada vrijeme pogoduje proslavi na otvorenom, tu je „Vozdra“ smoothie bar u kojem za slavljenika i njegove goste pripreme cupcake tortu i prirodno cijeđene sokove. To je sve u našoj ulici Sime Milutinovića 15/I, koja je šetačka zona, tako da sve pogoduje rođendanima. Kada je riječ o roditeljima, na drugom kraju ulice imaju četiri kafića u kojima mogu sjediti dok se djeca zabavljaju– objašnjava on.

No, ukoliko ste više zainteresovani za igre vani, Fox in a box ima ponudu i za vas. 

Posljednja igra koju smo razvili za igranje vani je „Test za agente“ koja je prilagođena djeci. Može se igrati na Vrelu Bosne ili na nekim drugim lokacijama koje su malo veće, a može učestvovati 20 ili 30 igrača koji se takmiče jedni protiv drugih. U okviru ove igre učesnici prolaze kroz vježbu gađanja i snalaženja u prostoru, tačnije dobiju zadatak i mapu na kojoj je napisana zagonetka koja im otkrije šta to trebaju naći. Imamo i vježbu spretnosti u kojoj pravimo Ajfelov toranj od špageta. Na ove igre smo primjenili recept team buildinga, samo smo to prilagodili mlađoj raji – kaže Avdić.

Ono što treba posebno istaći je da u Fox in a box igrama mogu učestvovati najmanje dva igrača, ali i puno brojnije grupe. Učešće u igrama možete rezervisati na Fox in a box stranici, dok za proslavu rođendana preporučuju da ih pozovete na brojeve telefona: +38761101007 ili +38761139743 kako biste se lakše dogovorili oko detalja.

(Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Poznata manekenka očekuje blizance

Naredna priča

Andrea Tomašević Kolenda: Sretan ti veliki prvi moja najljepša životna odluko

Najnovije iz OSNOVCI

-->