fbpx

Sara Bero: Dobra strana moje borbe su srećna i zadovoljna djeca

Nije tajna da je Sara Bero jedna od najpopularnijih regionalnih ličnosti na Instagramu, a njenoj popularnosti su, između ostalog, doprinijele i tri preslatke kćerke, Irma, Ilda i malena Ina.

Sara je, između ostalog, poznata po tome što javno govori o Down sindromu s kojim su njene starije kćerke rođene,  te je učinila mnogo kada je riječ o podizanju svijesti o ljudima s poteškoćama u razvoju. Zbog tog zalaganja Saru zovu i Majka hrabrost, a u jednom od Instagram postova je govorila o borbi koju može se slobodno reći, svakodnevno vodi.

Kada me pitate kako izdržavam i zašto ne stajem, reći ću vam da nemam drugog izbora. Da bismo postigli nešto u životu, moramo puno da radimo, a uvijek malo dobijamo na kašikicu. Ali opet u svemu tome ima ona dobra strana naše borbe, a to su srećna i zadovoljna djeca – napisala je ona ispod fotografije na kojoj su Irma, Ilda i Ina.

Upravo zbog snage koju svakodnevno pokazuje, Sara je inspiracija mnogim ženama.

– Mnoge majke su našle snagu u meni. To su mame koje imaju djecu sa nekom smetnjom u razvoju i sada i one imaju profile i rade na njima. Postoji negativni komentari naravno, oni nam služe kao primjer kakvi ne treba da budemo. Ljubomora i zloba su najgora bolest – rekla je ona za portal “Preduzetnica.me”.

Otkrila je i čime se u životu najviše ponosi.

– Najviše se ponosim Ininim rođenjem, to je za mene najveći uspjeh u životu. Moja djeca Irma i Ilda i naravno čarobnica Ina koja je došla da upotpuni moj život su moj najveći ponos. Mi smo jedan mali tim koji puno obećava. Od nas se i očekuje da budemo još uspješnije, aktivnije i da mijenjamo sliku o osobama sa smetnjama u razvoju – rekla je ona.

(Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Maja Šuput: Voljela bih imati još jedno dijete

Naredna priča

Iskustvo jedne mame: Trombofilija u trudnoći

Najnovije iz Celebrity roditelji

-->