fbpx
/////////

Pročitajte 14. izdanje Kidsinfo magazina!

Dragi naši, 14. izdanje Kidsinfo magazina je ONLINE.  I u ovom broju, kao i u svim prethodnim, vam donosimo poučne i zanimljive intervjue s roditeljima i stručnjacima iz različitih oblasti koji će, sigurni smo, riješiti vaše roditeljske dileme.

Našu naslovnicu, sa sinom Vukom, krasi Gordana Vukićević,  dispečerka vozova iz Mladenovca. Ona je, kako sama ističe, mama šampiona koja nam govori o izazovima s kojima se suočava kao samohrana majka dječaka s Down sindromom. Uprkos svemu, Gordanina i Vukova svakodnevica ispunjena je osmijesima i pozitivnom energijom koju će, sigurni smo,  prenijeti i na vas. Istražili smo i kakav je položaj roditelja djece s poteškoćama u razvoju u našoj zemlji, a o ovoj temi smo razgovarali s Amrom Hrustić-Šabanović, majkom preslatkog Husejna.

Ivona Aleksić, jedna od omiljenih regionalnih influenserica, govori nam o trudničkim danima. Ona sa suprugom Milutinom očekuje četvrtu kćerku.  „Oduvijek sam maštala o velikoj porodici i mnogo sam zahvalna Bogu što je i imam”, samo je jedna od stvari koje je podijelila za naš magazin.

Ovo izdanje smo u tematskom smislu posvetili povratku u vrtiće i školske klupe. O ovoj temi smo razgovarali sa Zvezdanom Stojaković, novinarkom i TV voditeljicom, čiji je stariji sin Petar krenuo u drugi razred. Psihologinja i pedagoginja Samela Alagić nam govori o izazovima s kojima se suočavaju djeca i roditelji prilikom prelaska iz 5. u 6. razred, a učiteljica Lemana Terzimehić o pripremi djece za vrtić. Potražili smo i odgovor na pitanje da li je bezbijedno vratiti se u školske klupe, a zbog pandemije korona virusa?

Nenad Cakić je s nama podijelio svoje iskustvo kada je riječ o odlasku na porodiljsko odsustvo, a travel bloger Ahmet Sinanagić je preporučio destinacije koje možete posjetiti s porodicom.

Posebnu pažnju smo posvetili i mentalnom zdravlju roditelja i djece koje je, kako ističu stručnjaci, posebno narušeno zbog pandemije korona virusa.

Amila Lačević Ćoralić, koja je u avgustu rodila sina Isaka, za Kidsinfo savjetuje kako da uredite sobu za bebu.

Sve to, ali i još mnogo zanimljivih sadržaja pronađite na ovom linku.

(Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Interijer: Porodični dom Rickyja Martina

Naredna priča

Duplo slavlje u domu porodice Džeko

Najnovije iz BEBE

-->