fbpx
Naida Kundurović dom mama

Naida Kundurović Zečević poslala važnu poruku o dojenju: Uradite najbolje za vaše dijete

Poznata novinarka i TV voditeljica Naida Kundurović Zečević, na svom je Instagram profilu napisala važnu poruku o dojenju, a povodom Svjetske sedmice dojenja koja se obilježava od 1. do 7. avgusta.

Naime, ona je objavila fotografiju na kojoj doji kćerku Aju.

Sisavče i ja, u raznim pozama, pa i vertikalnim. Kada se doji, onda ne postoji “dobro” vrijeme, mjesto, raspoloženje ili prilika. Aja traži, Aja dobije. A ja, ma koliko iscrpljena bila, sretna sam pa joj mogu pružiti tu utjehu koja se krije u majčinim grudima, toliko važan dodir i miris i svaku kap mlijeka, jer osjećam koliko će je nositi u godinama koje stoje pred njom akobogda. Bit će njena snaga i stub. Svjetska sedmica dojenja obilježava se od 1. do 7. augusta u više od 170 zemalja svijeta. Dojenje je IN, Dojenje je Cool, Dojenje je Zakon, Dojenje je Furka. Nazovite kako god želite modernim riječnikom, samo molim vas uradite najbolje za vaše dijete. Slušajte majku prirodu. Od toga ništa ne može biti zdravije – napisala je ona.

No, Naida nije zaboravila ni na one majke koje, iz različitih razloga, ne doje svoju djecu.

Uvijek se obratim i majkama koje ne mogu dojiti iz raznih razloga, jer znam koliko ih to boli, i kažem im: “Vidim vas. grlim vas i šaljem ljubav. Vaša djeca su heroji, jednako kao i svako dojeno dijete, jer ih obasipate najvećom ljubavlju koja postoji u majčinim mislima i molitvama” – napisala je ona.

(Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Bh. žene biraju Wooling: Očistite svoju kožu i vratite joj prirodan sjaj

Naredna priča

Sertifikovana savjetnica za ishranu i suplementaciju Ilhana Miketek za Kidsinfo: Vodič za uvođenje nemliječne ishrane bebama

Najnovije iz Dojenje

-->