fbpx

Robert Dacešin predlaže za Kidsinfo: Bh. destinacije koje će oduševiti sve članove porodice

Nije tajna da Bosna i Hercegovina raspolaže brojnim prirodnim ljepotama, područjima s netaknutom prirodom, ali i građevinama koje oduzimaju dah. No, ukoliko ste u dilemi gdje da putujete sa članovima porodice, donosimo vam prijedloge putopisca Roberta Dacešina. On za Kidsinfo otkriva tri bh. destinacije koje će oduševiti sve članove porodice, a koje možete posjetiti za vikend.

JAJCE

Bez dileme bih preporučio Jajce. Mislim da je Jajce super opcija ukoliko želite da putujete porodično jer se u njemu spajaju kulturno-istorijski i prirodni dio. Mlinčići, vodopadi, jezero, stari grad, katakombe… za svakoga ima po nešto. Grad je svima relativno blizu, i iz Banjaluke i iz Sarajeva, tačnije nije izolavan.

LIVNO

Livno je pravi izbor zbog divljih konja koje možete vidjeti. Mislim da će djeca biti oduševljenja zbog životinja, divljine i prirode. To je jedna od meni najdražih bh. tura, a mislim da mnogo ljudi nije upoznato s fenomenom divljih konja, tako da će bez dileme svima biti zabavno. 

TREBINJE

Trebinje je super varijanta za vikend putovanje jer u ovom gradu ima puno toga da se vidi. Ima taj mediteranski šmek s maslinama i vinom, a i more je toliko blizu da bukvalno ima i miris mora. Grad je jako lijep. Ima taj gastronomski pečat koji je super, a ne treba zanemariti ni istorijski, kao ni religijski momenat s obzirom na to da u ovom gradu ima jako puno manastira.

(Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Toni Cetinski: Htio sam uvijek biti mladi deda

Naredna priča

Bh. glumica o trudnoći i spontanom pobačaju s kojim se suočila

Najnovije iz PUTOVANJA

-->