fbpx

Amra Ibrahimović: Važna lekcija o roditeljstvu

Amra Ibrahimović, PR menadžerica i jedna od omiljenih TV ličnosti, na svom je Instagram profilu napisala važnu lekciju o roditeljstvu.

Zapamtite! Sve što djeca znaju jeste da ste im nešto obećali, a nekako znaju i da obećanja moraju da se ispune! Vaše riječi imaju moć veću nego što mislite. One često mogu da inspirišu vašu djecu, ali i da ih slome! Zato, molim vas, ne dopustite da sunce zađe, a da djeci ne ispunite ono što ste im obećali! Jer oni ne zaboravljaju – napisala je Amra.

Podsjećamo, Amra ima sina sedmogodišnjeg sina Zlatana.

Zlatan je mene naučio hrabrosti. No, pohvalnom se čini i činjenica da je mene moje dijete naučilo da na stvari gledam očima jednostavnosti, dakle, lijepo je lijepo, ružno je ružno. Ide mi se jer mi se ide, ne ide mi se jer želim ostati. Ja, kao žena koja je cijelog života okružena ljudima, često sam pristajala na, naprimjer, kafe na koje mi se ne ide i koje mi isisavaju energiju. No, kroz sinovo odrastanje vidjela sam da život može biti mnogo lakši i ljepši ukoliko slušamo sebe, a ne druge. Često kažem roditeljima da čuju svoju djecu, a ne samo da ih slušaju, jer vjerujte te male glavice neke stvari vide mnogo dublje, odnosno, mnogo intuitivnije od nas – rekla je ona u intervjuu za naš portal.

(Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Andrea Tomašević Kolenda: Deset mjeseci ljubavi

Naredna priča

Tarik Filipović otkrio da je prisustvovao supruginom porođaju: Govorili su da ću pasti u nesvjest

Najnovije iz Celebrity roditelji

-->