fbpx

Jelena Đoković: NE trećem djetetu

Život s uspješnim sportistom, posebno onim koji je u sportu kojim se bavi najbolji na svijetu, sa sobom donosi brojne izazove.

To najbolje zna Jelen Đoković, supruga tenisera Novaka Đokovića. Naime, ona je u jednom od intervjua za srbijanske medije otkrila da titula supruge slavnog sportiste ima brojne negativne strane.

Postoji stereotip o ženama sportista, kako treba da izgledaju i da se ponašaju. Ne uklapam se u taj kliše i drago mi je što je tako, ali osuđivali su me zbog toga. Trebalo bi da me interesuje moda i to kako izgledam. Nema ničega lošeg u tome, ali mene to ne inspiriše. Zato sam morala da izmislim svoje mjesto i to se pretvorilo u nadmetanje jer sam željela da dokažem da mogu da budem više od samo djevojke, žene slavnog sportiste. Nekada me boljelo što sam prepoznata samo kao njegova žena, sada to nosim s ponosom – rekla je Jelena.

Ona je istakla da najveći dio svoje energije trenutno ulaže u odgoj sina i kćerke, te dodala da ne bi dodatno širila porodicu.

Djeci treba mnogo vremena, a Nole ga nema. Dobar je balans koji mu djeca unose u život. Svu snagu sam uložila u odgajanje naše djece. Posvećena sam mališanima i dajem im se u potpunosti. I Nole mi je kao dijete, traži puno pažnje. Imam pune ruke posla, mislim da mi više ne treba. Razumijem Novaka, propustio je mnogo u odrastanju naše djece i pretpostavljam da će htjeti još jedno kad završi karijeru. Neću reći “ne” ako nam to život donese, ali ću reći da bi moj izbor bio “ne” – otkrila je.

Odgovorila je i na pitanje zašto je sada dosta rjeđe prisutna na suprugovim mečevima u odnosu na period kada nisu imali djecu.

Djeca su porasla, žele da imaju drugare, da idu u svoj vrtić, da imaju svoje rutine, svoj poznat parkić i da znaju gdje su. Njima je zanimljivo da odu negdje na nedelju ili dvije, međutim dinamika našeg putovanja je uglavnom takva da mi poznajemo hotelske sobe, put do teniskih terena i lokalne parkiće mjesta u kojem smo – rekla je ona i istakla da nastoje da im zajednička putovanja budu rjeđa, ali ljepša.

(Story.rs, Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Andrijana Vujović, vlasnica profila „Kućna devojčica“, za Kidsinfo: Potpunu sreću spoznate tek kada dobijete dijete

Naredna priča

Smršala je 45 kilograma: Ovako izgleda dnevni meni Tijane Dapčević

Najnovije iz Uncategorized

-->