fbpx
////////

Pročitajte novi broj: Ljeto u znaku KIDSinfo magazina

Dragi naši, 13. izdanje KIDSinfo magazina je dostupno online.

I u ovom broju vam donosimo  intervjue s poznatim roditeljima i stručnjacima iz različitih oblasti, a sa ciljem da vam pomognemo da riješite neke od najčešćih roditeljskih dilema.

Našu naslovnicu  krasi poznata bh. influenserica Naida Bojnakova koju smo sa suprugom Baranom i sinom Arasom fotografisali na sarajevskom Vilsonovom šetalištu. S Naidom smo razgovarali o roditeljstvu, životu u Turskoj i vremenu koje, kako ističe, svaka majka treba da izdvoji samo za sebe.

U magazinu možete pročitati i intervju sa Strahinjom Ćalovićem, tatom koji se nalazi iza Instagram profila „Tatin dnevnik“. Naime, nije tajna da je riječ o profilu koji svjedoči o avanturama i svakodnevici četverogodišnjeg Vukana i trogodišnje Višnje, tačnije o profilu koji je često odresa onima koji su u potrazi za simpatičnim objavama punim humora. Strahinja za naš magazin govori o porodici, s posebnim aspektom na ulogu oca.

Tu je i intervju koji je za KIDSinfo dala Marija Hudolin, majka tri kćerke i sina. „Odgajam djecu koja će u svijet donijeti svoja iskrena i dobra srca, šireći ljubaznost i prave vrijednosti. Želim usaditi u njih ljubav koja će im pomoći da, bez obzira koliko svijet oko njih bio mračan, oni i dalje žele tragati za svjetlošću u sebi i drugima“, samo je jedna od rečenica koju je Marija rekla o odgoju i izazovima s kojima se kao majka suočava.

Ovo izdanje smo, u tematskom smislu, usmjerili na pronalaženje odgovora na pitanja s kojima se roditelji često suočavaju kada je riječ o ljetu i planiranju putovanja. U skladu s tim nam je poznata influenserica Slađana Ikić, majka jednogodišnjeg sina Lazara, otkrila koje stvari treba ponijeti bebi na plažu. Pedijatrica Zagorka Vidović savjetuje kako da djecu, prvenstveno bebe, zaštitite od sunčevog zračenja, dok nam psihologinja Asima Bratanović daje odgovor na pitanje: „Kada je dijete dovoljno zrelo za ljetovanje bez roditelja?“. Uz to smo prikupili i informacije o tome šta vam je potrebno ukoliko želite da putujete u Egipat, Grčku, Crnu Goru, Albaniju, Hrvatsku i Tursku, a zbog trenutne situacije s korona virusom.

Donosimo vam i prijedloge Roberta Dacešina, putopisca koji stoji iza profila „Rio priče sa putovanja“ koji za naš magazin predlaže tri bh. destinacije koje će oduševiti sve članove porodice.

O roditeljstvu su pisale Aida Čorbo i Lejla Suljić, a stručnjakinja Ilhana Miketek nam otkriva kada i kako bebama uvesti nemliječnu ishranu. Osim toga, tekst koji svakako trebate pročitati jeste onaj o dojenju nakon carskog reza.

Sve to, ali i još mnogo zanimljivih sadržaja pronađite na ovom linku.

(Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Sara Džodžo Stevović: Nekoliko dana u životu mame dva dječaka

Naredna priča

Uradite sami: Kako napraviti poklon kutiju iznenađenja

Najnovije iz BEBE

-->