fbpx

Dalija Hasanbegović Konaković o odgoju kćerke: Mama je ponekad babaroga

Novinarka i prezenterka Al Jazeere Balkans Dalija Hasanbegović Konaković je za Azra magazin govorila o majčinstvu, tačnije o kćerki Kiani Aji koja ima četiri i po godine.

Kad odraste, samo joj želim odlično zdravlje, dug život i laganu sudbinu, da bude sretna i zadovoljna u životu, da voli i cijeni sebe, da razlikuje dobro od lošeg, da poštuje druge, da ima empatije i pomaže kad god je u mogućnosti. A ona profesiju neka bira prema svojim afinitetima i ambicijama – rekla je ona.

Otkrila je i to da li kćerki dopušta da koristi pametne uređaje.

Ima ona tablet i mobitel, nedavno je otkrila igrice, što se meni uopšte ne sviđa. Ipak, još nema potrebe za zabranama (samo će joj zabranjeno postati interesantnije) i ograničenjima, jer ona i dalje najviše uživa u aktivnoj igri, s drugarima u parku preskače konopac, igraju lopte,  gume (lastiša) kao mi kad smo bili djeca. Bar četiri puta sedmično imamo kući kreativne radionice -slikamo pijeskom, farbamo školjkice i kamenčiće, vezemo jednoroge, pravimo makete, igramo se s plastelinom, kreiramo odjeću za lutkice… tako da joj za mobitele i tablete ne ostaje vremena. Shvatila sam da mi je tako u ovoj fazi bolje, ništa ne zabranjujem, samo se potrudim da su alternative mnogo zanimljivije – kazala je i dodala da je u njihovom domu ona strožiji roditelj te, kako ističe, ponekad babaroga.

(azra.ba, Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Arhitektica Belinda Pušić za Kidsinfo: Kako urediti sobu za djevojčicu i dječaka

Naredna priča

Sabrina Tubić podijelila iskustvo: Oporavak nakon carskog reza

Najnovije iz Celebrity roditelji

-->