fbpx

Goca Tržan nakon medicinski potpomognute oplodnje: U julu punim 47 godina, ali to me ne obeshrabruje

Poznata pjevačica Goca Tržan nedavno se podvrgnula novom postupku medicinski potpomognute oplodnje, a o svom iskustvu je govorila za Story.rs.

Nemamo naročite vijesti za sada, ali makar mogu da kažem da nosimo najbolje iskustvo od svih dosadašnjih. Nisam znala da može da prođe tako glatko i prijatno. Prag je centar za ljude koji se liječe od steriliteta i podaci kažu da mnogima uspijeva – rekla je ona za ovaj medij.

Odgovorila je i na pitanje zbog čega se odlučila na novi postupak medicinski potpomognute oplodnje s obzirom na činjenicu da je nakon prethodnog rekla da neće više pokušavati.

Kada doživite bilo kakvo razočaranje, svaki put kažete da nećete više. Niko ko to nije prošao ne zna kakav je to osjećaj. I zaista, tad pomislite da nema šanse opet kroz to isto da prolazite, mada isto kažete i kada se porodite. Mađutim, vrlo brzo na to zaboravite i ipak poželite da probate ponovo – objasnila je Goca.

Ona ne krije da je svjesna da će u nekom momentu morati da prestane s pokušajima.

U nekom trenutku morate da prestanete. U julu punim 47 godina, ali to me ne obeshrabruje. Nikada se nisam bolje osjećala jer sam svjesna svoje nesvijesti i shvatila sam da sebe ne treba dožiljavati previše ozbiljno, već treba živjeti punim plućima. Toga se držim jer me toliko ljepote okružuje da je glupo da se fokusiram samo na ono što je ružno – kazala je, te otkrila da utjehu pronalazi u činjenici da već ima 14-godišnju kćerku Lenu.

(Story.rs, Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Magistrica pedagogije Aida Čorbo za Kidsinfo: Odgojni principi za sretno i ispunjeno djetinjstvo

Naredna priča

Jelena Jugović Tuncel: Kako sam smršala 28 kilograma

Najnovije iz Uncategorized

-->