fbpx

Leona Paraminski: Svi detalji trudnoće u petoj deceniji

Poznata glumica Leona Paraminski (41), koju smo zavoljeli kroz ulogu u seriji “Senke nad Balkanom” i njen suprug Tin Komljenović očekuju prvo dijete.

Ona je za Story.hr govorila o trudničkim danima.

Mučnine su mi, srećom, prošle nakon tri mjeseca. Imam lijepu, mirnu i urednu trudnoću. Super se osjećam, imam energije, jedem sve, posebno sladoled koji jedem u enormnim količinama. Uživam u ovom posebnom razdoblju u životu – rekla je ona.

Otkrila je i je li zahtjevna trudnica.

Glupo je o sebi govoriti dobro, ali zaista nemam nikakvih prohtjeva, nemam hormonalne ispade, samo napade smijeha iz čistog mira. Ono što je drugačije je to da sam vrlo smirena i blaga, što inače nije slučaj – objasnila je kroz smijeh.

Leona i Tin, kako je kazala, već znaju pol djeteta, ali je tu informaciju odlučila sačuvati za sebe.

Imamo “radno ime” već od trećeg mjeseca trudnoće. Ako ne smislimo ništa bolje do kraja trudnoće, ostajemo pri prvom izboru – pojasnila je.

Podsjećamo, Leona je nedavno otkrila i to da je u drugom stanju ostala zahvaljujući medicinski potpomognutoj oplodnji.

– Odlučila sam se za medicinski pomognutu oplodnju, a preko svoje maserke sam saznala za jednu zagrebačku polikliniku. Prošlo ljeto sam prvi put otišla na vantjelesnu oplodnju i vratila se u Ameriku, ali postupak nije uspio. Bilo mi je to vrlo teško i frustrirajuće, pogotovo zbog toga što mi niko nije znao reći zašto ne mogu ostati trudna, pa da problem nekako riješim. Tri mjeseca kasnije pokušala sam ponovo. Nisam imala nikakva očekivanja, ali 23. novembra sam u jeku korone ponovo došla u Hrvatsku i 7. januara, baš na 36. rođendan moje sestre Ines, ponovila transfer. Ovoga puta uspješno. Bila sam u nevjerici i plakala od sreće – rekla je, između ostalog, ona.

(Story.hr, Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Glumica o razvojnim poteškoćama sinova: Osjećaj nemoći kada ne možemo pomoći djetetu je užasan

Naredna priča

Aida Beširević predlaže za Kidsinfo: Sadržaji, izleti i aktivnosti za porodice iz Bihaća

Najnovije iz TRUDNOĆA

-->