fbpx

Amra Džeko: Djecu učimo našim običajima i tradiciji

Poznata manekenka Amra Džeko je za magazin Azra govorila o odgoju djece, te otkrila kojim vrijednostima ih nastoji naučiti.

Najbolji primjer našoj djeci smo mi sami; ako želimo da oni nešto nauče, onda im trebamo pokazati na našem primjeru. Trudimo se da im odmalena usadimo te ljudske manire, da, prije svega, budu ljudi pa onda sve drugo. Mnogo im pričamo o Bosni i o našim ljepotama. Naša djeca pričaju tri jezika, ali bosanski pričaju najsimpatičnije, s nekim smiješnim italijanskim akcentom. Prenosimo na njih našu ljubav i strast prema BiH, učimo ih našim običajima i tradiciji, i nikada nećemo dozvoliti da to na bilo koji način padne u zaborav – kazala je ona.

Odgovorila je i na pitanje čime je djeca svakodnevno uveseljavaju.

– Svojim prisustvom i postojanjem, ljubavi koju posjeduju i pažnjom koju imaju za mene i između sebe. Sama spoznaja da su dobro i zdravo dovoljna je da me uveseli, da mi ispuni dan. Bez obzira na to koliko imala obaveza, ili bila umorna, kada čujem njihov smijeh, on me izliječi, zaista nije kliše kada kažem, ali njihov smijeh je najljepši zvuk za moje uši, za moje srce, i sigurno je da nisam jedina koja to misli, vjerovatno je tako svakoj majci koja gleda svoju djecu – dodala je.

Podsjećamo, Amra i Edin imaju troje mališana, dvije kćerke i sina, a Amra iz prvog braka ima kćerku. Poznata manekenka je prije nekoliko mjeseci govorila za naš magazin, a intervju možete pročitati ovdje.

(azra.ba, Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Tata na zadatku: Melina Džinović otkrila kako je Haris reagovao na prvu emotivnu vezu teen kćerke

Naredna priča

Glumica o razvojnim poteškoćama sinova: Osjećaj nemoći kada ne možemo pomoći djetetu je užasan

Najnovije iz Celebrity roditelji

-->