fbpx
/

Aida Beširević predlaže za Kidsinfo: Sadržaji, izleti i aktivnosti za porodice iz Bihaća

Bh. influenserica Aida Beširević ima sina Senaida koji je rođen u avgustu prošle godine. Za naš magazin preporučuje sadržaje, butike i aktivnosti koje su pogodne za porodice iz Bihaća.

ROĐENDANI I IGRAONICE: Iako ima još puno do avgusta, počeli smo razmišljati gdje bismo mogli proslaviti Senaidov 1. rođendan. U društvu su nam sve prijatelji s bebama, pa bismo trebali naći nešto za njihov uzrast. Drugi, iskusniji roditelji za proslavu prvog rođendana najviše preporučuju hotele kao što su Kostelski Buk ili Emporium u kojima naprave kutak i ograde za malu djecu i ubace igračke, tako da se djeca mogu igrati i zabavljati dok odrasli uživaju u dobroj hrani. Što se tiče starije djece, postoje dvije destinacije koje mi sa baš dopadaju. Prva je Bingo u čijem centru ima kino, igraonica, kuglana i restoran. Drugi prijedlog bi bio hotel Rekić u sklopu kojeg se nalazi bazen na kojem se djeca mogu okupiti dva ili tri sata, a poslije kupanja se proslava može nastaviti u restoranu.

IZLET: Zbog trenutne situacije s pandemijom nimo imali priliku da putujemo s našom sedmomjesečnom bebom, ali bih imala jedno lijepo mjesto za preporučiti. Riječ je o malom mjestu koje je mnogima poznato kao najljepše turističko selo u BiH, a to je Sanica. Inače sam rodom iz Sanice i tamo mi žive roditelji, pa često odemo u posjetu. To je mirno mjesto s divnom prirodom i bez mnogo saobraćaja. Preporučila bih da se ide tokom proljeća i ljeta kada je toplo i kada se može otići na divan izlet i posjetiti izvor Sunca, a usput i svratiti u restoran kod Paje. Riječ je o lijepom mjestu u prirodi koje je daleko od drugih kuća i gradske buke. Pogodno je za djecu svih uzrasta, a naročito za onu malo stariju koja bi uživala zbog umiljatih životinja koje se slobodno kreću pored šadrvana gdje sjedite.

BUTIK: Često kupujemo u Bojpromu, a volim i što imaju mogućnost online kupovine, pa sve što mi treba mogu naručiti na kućnu adresu. Kod njih smo skoro sve uzeli i opremili se kada se Senaid trebao roditi, a kupujemo i dalje jer su dosta kvalitetne i lijepe stvari, kako robica, tako i razne igračke i zvečke za njegov uzrast.

RESTORANI: Jedan od najljepših restorana, ne samo u Bihaću nego i u kantonu i šire, je Kostelski Buk uz samu rijeku Unu. Tu najviše volimo da odemo, naročito kada je lijepo vrijeme jer imaju divnu stazu za šetnju na malom otočiću, kao i mali zoološki vrt s domaćim životinjama. Djeca tu naprosto uživaju, a kada pomislim na hranu u restoranu, odmah sam gladna (smijeh). Definitivno je najbolji.

ART I ZABAVA: Od kako se rodio uglavnom mu uzimamo neke zvečke i igračkice za razvijanje motorike i dosta rano je počeo da hvata predmete i da prebacuje iz ruke u ruku. Nastojim i da ga zabavljam jer izbjegavamo da mu dajemo mobitele i da ga tome učimo jer je još mali.

ZDRAVLJE: Senaida inače mjesečno vodimo na kontrole u Dom zdravlja Bihać, ali po potrebi i privatno u Grupnu privatnu praksu Dr. Begić Bihać. Ordinaciju u kojoj nam je Divna pedijatrica i kardiologinja, koja zajedno sa suprugom koji je ortoped-traumatolog vodi ordinaciju u kojoj nam je odmah sve pri ruci. Tu obavimo detaljnije pedijatrijske preglede i snimke kukova.

(Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Leona Paraminski: Svi detalji trudnoće u petoj deceniji

Naredna priča

Sharon Stone o gubitku starateljstva nad sinom: Ništa nije bilo važno, samo da mi ga vrate

Najnovije iz BEBE

-->