fbpx

Poznata blogerica iskreno o medicinski potpomognutim oplodnjama i gubitku bebe

Poznata blogerica Anastasija Đurić je za srbijanske medije potpuno iskreno govorila o dvije medicinski potpomognute oplodnje koje je imala, te o gubitku bebe. Ona je za manje od tri godine imala dvije vještačke oplodnje, te sindrom “nestalog blizanca”.

Naime, Anastasija ima sina Andreja koji će 3. maja proslaviti drugi rođendan, a trenutno je u šestom mjesecu trudnoće.

Kada sam počela proces prve vantjelesne oplodnje, željela sam da s drugim ženama podijelim svoje isksutvo, ali sam sačekala da se sve uspješno okonča. Tek kada smo beba i ja izašle iz bolnice, ispričala sam kompletnu priču jer sam znala da će pomoći mnogim mamama – rekla je ona.

No, to nije bilo njeno jedino iskustvo kada je riječ o medicinski potpomognutim oplodnjama.

Kada sam drugi put ostala trudna, bila sam više uplašena nego prvi put jer sam se tokom boravka u bolnici naslušala svakakvih priča. Posebno sma se zabrinula kada sam čula da nosim dvije bebe zato što su takve trudnoće same po sebi rizičnije. U 11. sedmici doktor mi je saopštio da je živa samo jedna beba i da je srce druge prestalo da kuca u devetoj sedmici. Budući da se ne ide svake sedmice na ultrazvuk, to je tek tada moglo da se utvrdi. Dok o tome nisam počela da govorim na društvenim mrežama, imala sam mali broj informacija. Čak i kada guglaš na engleskom, primjera nije mnogo. Kada sam naišla na prvi tekst u kojem je pisalo da je druga beba rođena zdrava, a da je mama dobro, laknulo mi je. Poslije objavljenog iskustva javilo mi se mnogo djevojaka koje su mi ispričale da je njihova majka nosila i njihovog brata ili sestru, a da su samo one rođene i da su uvijek bile potpuno u redu. Bilo je i žena kojima se desilo baš to. Razumijem one koje ne pričaju o bolnim trenucima, ali kada čuješ da neko prolazi kroz isto što i ti, nekako je lakše, pogotovo kada slična priča ima srećan kraj – rekla je ona.

Naime, ona je poslije toga išla na pregled na kojem je utvrđeno da je s drugom bebom sve OK, te sada uživa u trudničkim danima.

Kažu da je drugo tromjesječje najljepši period trudnoće, vrati ti se energija i prođu mučnine, a još možeš da prođeš krz vrata (smijeh). Uživam u svakom danu i nadam se da ću doći do termina ili mu se bar maksimalno približiti – zaključila je.

(Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Sara Džodžo Stevović pokazala novi dom: Selidba u 9. mjesecu trudnoće

Naredna priča

Nikola Đuričko: Slavlje u domu poznatog glumca

Najnovije iz TRUDNOĆA

-->