fbpx

Suzana i Eldin Huseinbegović za Kidsinfo: Roditeljstvo je knjiga koju pišemo, a čitat će nam je naša djeca

Da je u vremenu koje podrazumijeva prilično brz tempo života, moguće, ali i neophodno maksimalno se posvetiti porodici i djeci svojim primjerom pokazuju Suzana i Eldin Huseinbegović, poznati bh. kantautor. Oni imaju dvije kćerke, šestogodišnju Asju i četverogodišnju Ajnu, a za Kidsinfo govore o roditeljstvu, ulozi u kojoj se, priznaju, suočavaju s brojnim dilemama.

Kaže se: „Odgajajte svoju djecu za vrijeme u kojem će ona živjeti, a ne za ono u kojem vi živite“. Često se zapitam kakvo li će biti vrijeme kada one krenu u život, da li će im ova načela po kojima ih odgajamo donijeti dobro ili će tada biti „crne ovce“ i neka endemska vrsta, te da li je ovo podneblje gdje bih volio da žive. Onda mi na um padne jedna lijepa izreka: „…I kako god drugi s tobom, ti budi od dobrih“. Siguran sam da dobro uvijek ima posljednju riječ i koliko god nam se činilo da nekad nije tako, u konačnici sigurno jeste – kaže Eldin.

I Suzana je na sličnom tragu, te ističe da sebe gotovo svakodnevno preispituje je li dovoljno dobar roditelj i da li kćerkama, s kojima nastoji provesti produktivno i sadržajno vrijeme, pruža dovoljno ljubavi.

Ostatak intervjua sa Suzanom i Eldinom pročitajte u aktuelnom broju našeg magazina koji je dostupan ovdje.

(Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Učenici nižih razreda danas se vraćaju u školske klupe

Naredna priča

Petočlana porodica: Božena Lazarević pokazala nedavno rođenu kćerku

Najnovije iz RODITELJI

-->