fbpx

Miran Stambol predlaže za Kidsinfo: Bh. destinacije koje možete posjetiti s djecom tokom proljeća

Diplomirani ekonomista Miran Stambol, otac dvogodišnjih blizanaca Leona i Noaha, za naš magazin predlaže tri destinacije u okolini Sarajeva koje su idealne za posjetu  s djecom i organizaciju proljetnog izleta.

Igman Malo Polje

Igman je planina s izuzetno visokom koncentracijom ozona, te je kao zračna banja i izuzetno je pogodan da s djecom predahnete od gradskog smoga. Malo Polje se nalazi u čarobnoj dolini koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a zbog svojih blagih padina predstavlja idealnu lokaciju za ski školu za djecu. Na Malom Polju se nalazi pet baby ski liftova, te je, s dolaskom proljeća i toplijih dana koji su i dovoljno hladni da se snijeg zadrži na tlu, idealno mjesto da se djeca okušaju u jednom od najljepših zimskih sportova. Za roditelje i iskusnije skijaše, tu je i dvosjedna žičara.

Bijambare

Prirodna ljepota Bijambara bez daha ostavlja kako djecu, tako i odrasle. Ovo izletište, koje je svega 40 km udaljeno od Sarajeva, predstavlja pravu oazu za izlet s djecom na kojem možete uživati u brojnim sadržajima. Svakako da su Bijambare nadaleko poznate zbog kompleksa pećina, ali su bogate i drugim sadržajima koji garantuju dobar odmor u prirodi. Tu se nalazi Drveni grad za djecu, uređeno igralište s fudbalskim i košarkaškim terenima i nekropola stećaka Mramorje, zaštićeni historijski lokalitet. Također možete i iznajmiti bicikle, prošetati obrazovnim i šumskim stazama ili uživati u sportskom penjanju uz bijambarske stijene. Ulaz u Park se plaća. Cijena za odrasle osobe je 2 KM, a za djecu do sedam godina starosti je besplatno.  

Vukov Konak

Vukov Konak je bajkovita planinska kuća udaljena svega 30-ak minuta od Sarajeva. Smještena je na planini Crepoljsko, gdje sarajevski Ozren ljubi Romaniju, a odatle se pružaju pogledi koje nećete dugo zaboraviti. Ovom starom kućom gospodare Jasmin i Nepu, sa svojim predivnim kćerkicama Litom i Aimi. Jasmin je iz Sarajeva, a Nepu iz Finske, te dok boravite u samoj kući čujete barem tri različita jezika, što konaku daje zaista posebnu čar. Ovo mjesto je idealno za mališane koji će zasigurno uživati u društvu domaćih životinja, te istraživati sve male izvore vode koji su mnogobrojni za vrijeme proljetnog topljenja snijega. Konak je i pet friendly, te slobodno povedite svoje ljubime ako odlučite vikend provesti na ovom mjestu.

(Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Moda: Minela Jašar Opardija kao inspiracija

Naredna priča

Porodični odmor po mjeri Naide Kundurović Zečević

Najnovije iz Destinacije u BiH

-->