fbpx

Kidsinfo preporuka: Dekice koje će voljeti svi članovi porodice

Ukoliko ste u potrazi za toplim, mekanim, kvalitetnim i ručno rađenim dekicama za sve članove vaše porodice, preporučujemo vam da pogledate Instagram profil @dekice_sa, odnosno Facebook profil @dekice/blankets.

Riječ je o dekicama koje izrađuje Alma Adilović iz Sarajeva koja na početku razgovora za naš portal otkriva koje su to poznate ličnosti izabarale upravo njene proizvode.

Alma: Što se tiče poznatih ličnosti koje imaju moju dekicu to su neke naše poznate influenserice, pjevačice i voditeljice. Hana Hadžiavdagić-Tabaković ima veliku dekicu za bračni krevet, a dječaci poznate pjevačice Slađane Mandić isto imaju dekice. Tu su i Džan, sin Verene Cerovine, kćerka Lane Lekić (@mama_lana__), Dalila Dragojević, sin Jelene Đokić, beba poznate influenserice Darjane Milanović, kao i Alek, sin voditeljice Zvezdane Stojaković.

Kidsinfo: Kako i kada se javila ideja da počnete izrađivati dekice?

Alma: Prije dvije godine sam ostala bez posla, te sam dosta provodila u kući i imala slobodnog vremena. Motivaciju da se počnem baviti izradom dekica sam dobila od kćerke moga muža, Delile koja je imala bebu, te pratila modne trendove koje vole mlade mame. Dala mi je prijedlog za pravljenje dekica. Prve dekice sam i poklonila njenoj bebi. Ovim poslom se aktivno bavim već godinu dana, a dekice izrađujem sama.

Kidsinfo: Koliko vremena je potrebno za izradu jedne dekice?

Alma: Ako se radi o maloj dekici za bebe, mogu je napraviti za jedan dan, a ako je u pitanju velika dekica, onda mi treba od četiri do šest dana, zavisno od dimenzije. Osim dekica u ponudi imamo i jastučiće za bebe i odrasle, kao i trakice za kosu.

Kidsinfo: Riječ je o ručno izrađenim proizvodima. Možete li nam reći nešto više o sastavu i kvalitetu?

Alma: Dekice pravim prstima, a sastav im je 100% mikropoliester. Peru se na 30 stepeni i jako su mekane i tople.

Kidsinfo: Planirate li u skorijoj budućnosti dodatno proširiti svoju ponudu?

Alma: Imam još nekih ideja koje ću pokušati realizovati u budućnosti, a  vezane su za ručni rad. Voljela bih, kada bih imala mogućnost, da proširim svoj mali biznis, a kako bih mogla izvoziti svoj ručni rad. Sve to uz pomoć još nekoliko žena koje bi mi pomogle da realizujem svoj plan.

Kidsinfo: Ukoliko biste proizvode koje izrađujete trebali da predstavite u kratkim crtama, šta biste o njema rekli?

Alma: To su jako mekane, tople i ugodne dekice s prihvatljivom cijenom. Lako se održavaju, te su jako brzo dostupne.

Kidsinfo: Po čemu se Vaše dekice razlikuju od nekih sličnih proizvoda na tržištu, tačnije zbog čega bi kupci trebali da uzimaju baš Vaše dekice?

Alma: Smatram da ih jako uredno radim, što su mi i potvrdile neke mušterije. Odgovorna sam, te ispoštujem dogovor vezan za narudžbu. Pravim akcije i šaljem poklončiće uz dekice. Recimo, 2020. godine sam u 12. mjesecu trebala prodati 100. dekicu, a ja sam je poklonila. Organizujem i nagradne igre.

Kidsinfo: Gdje i kako svi zainteresovani mogu kupiti Vaše proizvode? Vršite li dostavu?

Alma: Dekice se mogu kupiti online, preko Instagram profila @Dekice_sa/Dekice-Nazy blanket i Facebook profila @FB-Dekice/blankets. Što se tiče dostave, najčešće ih šaljem brzom poštom, ili se dogovorim s kupcem, ako je blizu, da dođe po dekicu ili da mu je ja dostavim.

(Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Svjetski dan osoba s Down sindromom: Pročitajte Gordaninu, Amrinu i Nikolininu priču

Naredna priča

Vojin Ćetković o odgoju kćerki: Nikoga nije briga što će to ostaviti trag na mojoj djeci

Najnovije iz VIJESTI

-->