fbpx

Polovinom marta moguće produženje časa na 45 minuta

Polovinom marta ili početkom aprila moguće je da ćemo produžiti časove na 45 minuta, rekla je danas Natalija Trivić, ministrica prosvjete i kulture Republike Srpske.

Ona je istakla da će krajem februara razgovarati sa predstavnicima Instituta za javno zdravstvo RS kako bi se dogovorili da li je moguće da dođe do produženja časova.

Ono što slijedi je vakcinacija stanovništva, te se nadamo da bi i to moglo uticati da dođe do smanjenja broja zaraženih i produženja nastave na 45 minuta – naglasila je Trivićeva.

Podsjećamo, časovi u Republici Srpskoj trenutno traju 20 minuta, a šta to znači kada je riječ o poziciji profesora za naš portal je govorila profesorica matematike Jovana Lopatić.

– Moj posao je postao teži u smisli da gradivo koje je predviđeno za časove koji traju 45 minuta, moram svesti na 20 minuta. Takođe, zbog rada u grupama, profesori rade „dupli“ posao jer sve ponavljamo najmanje dva puta. No, moram priznati da, iako se čas od 45 minuta ne može porediti s onim od 20, u velikoj mjeri uspijemo prenijeti gradivo. Tu moram pohvaliti i učenike koji spremno čekaju svaki čas i trude se da stignu zapisati sve što profesor predaje – objasnila je ona tada.

(Buka, Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Čeka blizance: Poznata bh. influenserica otkrila spol beba

Naredna priča

Anđelka Prpić o razvodu: Ne treba da lažete djecu

Najnovije iz VIJESTI

-->