fbpx
/

Suzana Huseinbegović: Ljudi koji propagiraju prostakluk, sirov humor i nemoral su djeci glavni uzori

Suzana Huseinbegović i njen suprug Eldin, poznati bh. kantautor, imaju šestogodišnju kćerku Asju i uskoro četvorogodišnju Ajnu.

Upravo je roditeljstvo jedna od tema o kojoj Suzana često govori na svom Instagram profilu, te se tako osvrnula i na upotrebu pametnih uređaja.

Poražavajuća je činjenica da je danas u Asjinoj školi na pitanje: “Šta žele da budu kada porastu”, osam od deset dječaka odgovorilo: “Youtuberi”. Asja me je pitala šta su to youtuberi? Omčo i slični njemu koji propagiraju prostakluk, sirov humor i nemoral su djeci glavni uzori. A nikada nije do djece, uvijek je do roditelja koji zarad “mirne” 24 h kafe svojim “mučiteljima”- rođenoj djeci, u ruke daju telefone i neograničen pristup internetu jer im je tako lakše da žive. Tuga golema. Ja sam svojoj djeci ograničila gledanje crtanih filmova na 35-40 minuta dnevno i u sve što gledaju imam uvid. Razgovaramo gotovo svakodnevno o negativvnim sadržajima na TV-u i Netu i učimo šta je dobro i prihvatljivo, a šta je loše i neprihvatljivo za gledanje i slušanje. Razgovor je ključ – napisala je ona.

Podsjećamo, Suzana je prije nekoliko mjeseci dala intervju za naš portal, a šta je tom prilikom rekla pročitajte ovdje.

(Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Poznata dizajnerica o vantjelesnoj oplodnji: Želim blizance

Naredna priča

Psihologinja Stefanija Vojinović Mrdić za Kidsinfo: Žrtva vršnjačkog nasilja može postati svako

Najnovije iz Društvene mreže

-->