fbpx
////////

Amra, Andrea, Lana i Maid samo su neki od naših sagovornika: Pročitajte besplatan primjerak novog Kidsinfo magazina

Dragi naši, novo, 11. izdanje Kidsinfo magazina je ONLINE. I u ovom broju vam donosimo mnoštvo korisnih savjeta, informacija i iskustava koji će olakšati vašu roditeljsku svakodnevicu.

Našu naslovnicu u ovom broju krase članovi porodice Džeko. S Amrom smo, između ostalog, razgovarali o tome kako je nova članica porodice, kćerka Dalia, promijenila njihovu svakodnevicu, te koliko je izazovno odgajati troje mališana i jednu tinejdžerku. Amra ne krije da bi voljela da ima još djece, a otkriva nam i šta je to najljepše u velikim porodicama.   

Jelena Karagić, Bivša Miss Earth BiH, nam je govorila o trudnoći. Naime, ona s partnerom Slobom očekuje kćerku koja bi na svijet trebala da stigne u martu naredne godine.

S Lanom Lekić, koja ima kćerku i dva sina, smo razgovarali o majčinstvu, s posebnim aspektom na izazove koje su pred nju stavile tinejdžerske godine sinova.

No, to svakako nije jedini intervju koji je posvećen tinejdžerima, odnosno njihovim roditeljima. Kenan Mahmutagić, učenik Tehničke škole u Gradišci i autor nagrađene aplikacije „Smart Easy Education“ nam govori zbog čega je izabrao srednje stručno obrazovanje i objašnjava zašto bi školu koju on pohađa preporučio svim učenicima koji su u dilemi oko izbora budućeg zanimanja.

Blogerica i PR menadžerica Andrea Tomašević-Kolenda i pjevač Maid Hećimović su nam preporučili sadržaje, butike i aktivnosti koje su pogodne za porodice s malom djecom.

Ukoliko su vaše roditeljske dileme vezane za zdravlje djece, pročitajte intervju s psihologinjom  Stefanijom Vojinović Mrdić koja nam je govorila o vršnjačkom nasilju, te otkrila da žrtva nasilja može postati svako.

Tu su i savjeti pedijatrice Zagorke Vidović koja piše o redovnoj vakcinaciji tokom pandemije COVID-19, te oni oftalmologinje Jasmine Alajbegović-Halimić koja je pisala o povezanosti između dijabetesa i vida kod djece. Urolog Selver Šabanović nam je otkrio kada je pravo vrijeme za prvi urološki pregled.

Vašu pažnju će, sigurno smo, privući i tekst akrhitektice Ivane Gluhović koja savjetuje kako da uredite spavaću sobu za predškolarca, a Samra, Lemana i Anela su mame koje su za naš magazin pisale o izazovima i dilemama s kojima se suočavaju mnogi roditelji.

Magazin možete pronaći na ovom linku.

(Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Jelena Đokić: Porodično zimovanje po mjeri jedne od omiljenih influenserica

Naredna priča

Marija Hudolin: Majka kakva ste priželjkivali da budete nije važna kao majka koja ste postali

Najnovije iz CORONAVIRUS

-->