fbpx

Dnevni kampovi za djecu

Dragi roditelji, draga djeco! Konačno smo na zasluženom raspustu, a mjesec januar nam donosi brojne zimske radosti. Idemo i ovaj raspust provesti zajedno uz Male ambasadore. Zato smo za vas pripremili zimske kampove.

Postanite pravi turistički vodiči Sarajeva, naučite kako snimiti jedan film i kako napraviti dobru fotografije, a potom ćemo kreirati remek-djela.

Prvi dan se upoznajemo i posjećujemo Tarčin Forest resort and spa. Istražujemo majku prirodu, njene blagodati, uživamo u svježem zraku i igrama na snijegu. Za vas smo spremili mnoštvo igrarija i druge zabave u prirodi i u toplom prostoru. Mališani će dan provesti uz veselu ekipu vodiča.

Drugi dan nalazimo se ispred Zemaljskog muzeja, istražujemo njegovu bogatu riznicu iz daleke prošlosti naše zemlje. Ne možete ni zamisliti koliko zanimljivih stvari se tamo krije. Nakon toga, idemo do Avaz Twist Towera uživamo u nepreglednom pogledu na Sarajevo. Zatim slijedi predah uz ručak, a poslije ručka nam se pridružuje ekipa iz Dogs Trusta, koja će nas tokom radionice podučiti svemu što nismo znali o kućnim ljubimcima.

Treći dan upoznajemo turističkog vodiča koji nam priča uzbudljive zgode i nezgode tokom obilazaka grada sa brojnim turistima. Koliko jezika govori vodič? Koliko ljudi je upoznao i iz kojih zemalja? Zašto je posao vodiča toliko važan i nimalo jednostavan, saznat ćemo upravo to jutro. Slijedi predah uz ukusne ćevape. Po predahu, krećemo u obilazak grada, slušajući o velikanima koji su izgradili Sarajevo, a posjećujemo i brojna zdanja. Nakon obilaska grada, mališani će odabrati jednu turističku atrakciju koju će predstaviti u filmu.

Četvrti dan kampa u jutarnjim satima za odabrane lokacije priprema se scenarij po kojem će se vršiti snimanje. Također saznat ćete i par trikova kako se ponašati pred kamerom. Vrijeme je da naučene vještine turističkog vodiča sprovedemo u djelo. Krećemo se ka našim odabranim atrakcijama i započinjemo profesionalno snimanje filma. Na odabranim lokacijama svaki učesnik će imati zadatak da predstavi turističku atrakciju pred kamerama. Između setova glumci imaju ručak.

Peti dan kampa u jutarnjim satima odmorit ćemo se od kamere uz umjetničku radionicu jednog poznatog umjetnika. Naučit ćemo koristiti tempere i ostala pomagala za slikanje i pravljenje figura. Nakon svega što smo naučili i odradili tokom sedmice, potrebno je snimiti kratki film. Zajedno sa našim montažerom mališani imaju priliku vidjeti na koji način se uređuju i montiraju scene, a polije toga ćemo film učitati na naš YouTube kanal i društvene mreže. Neka uspomena na naše druženje ostane u trajnom sjećanju.

(Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Lana Lekić i doktor Vedran Hasanagić: Zimska depresija

Naredna priča

Poznata pjevačica ne krije sreću: Kakva god da je 2020. bila, meni si došao ti

Najnovije iz VIJESTI

-->