fbpx

YouTube zvijezda: Devetogodišnjak zaradio 30 miliona dolara u 2020. godini

Djeca influenseri prilično su osjetljiva tema jer su njihovo djetinjstvo i život, umjesto igrom s drugom djecom u parkovima, obilježeni time što su konstantno izloženi kamerama i javnosti, te su ambicije njihovih roditelja ponajviše okrenute prema klikovima i lajkovima na YouTubeu i društvenim mrežama.

Jedan od dječaka kojemu je djetinjstvo obilježeno životom pred kamerama jeste i Ryan Kaji, devetogodišnjak iz Teksasa koji se na YouTubeu proslavio otvaranjem i recenziranjem igračaka. Njegov kanal Ryan`s World ima više od 43 milijarde pregleda, a zahvaljujući takvoj popularnosti, on već godinama zarađuje milione dolara. Prema posljednjim informacijama o zaradi na YouTubeu, on je u posljednjih godina dana zaradio skoro 30 miliona i najplaćeniji je youtuber na svijetu.

Ako mislite da je to puno novaca za jednog devetogodišnjaka, cifra koju zaradi s YouTubea samo je jedan dio njegove ukupne godišnje zarade. Naime, od ovog dječaka roditelji su napravili pravi brend pa prodaju i Ryan`s World igračke i odjeću, od čega je zaradio dodatnih 200 miliona dolara, procjenjuju stručnjaci koji prate tržište. No niti to nije sve jer je potpisao i ugovor s Nickelodeonom za vlastitu TV emisiju za koji nije poznat iznos, no radi se o milijunima dolara, objavili su na The Guardianu.

Ryanova porodica vodi 9 kanala na YouTubeu od kojih je najpopularniji Ryan`s World’s više od 27 milijuna pretplatnika.

Pogledajte jedan od videa s njegovog YouTube kanala.

(N1, Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Upoznajte Male ambasadore!

Naredna priča

Prijave u toku: Počeo je projekat Mali ambasadori Sarajeva 2021.

Najnovije iz Mediji i tehnologija

-->