fbpx

Danko Delibašić o odgoju kćerke i sina: Ne postoji zlatni savjet roditeljstva

Poznati voditelj i novinar Danko Delibašić sa suprugom, glumicom Monom Muratović, ima dvoje mališana, četverogodišnju kćerku Liviu i dvogodišnjeg sina Viga.

S Dankom smo razgovarali o roditeljstvu, a otkrio nam je šta su, po njegovom mišljenju, najveći izazovi koje roditeljska uloga sa sobom donosi.

Mislim da su izazovi roditeljstva oduvijek veliki. U razvijenim zemljama je izazov usmjeriti djecu i pomoći im da budu časni, nepotkupljivi i karakterni ljudi. U BiH je baš za uplašiti se. Ni na šta u životu roditelji nemaju veći uticaj, nego na odrastanje svoje djece. To je odgovornost koja nema konkurencije. Na meni je da dam svu svoju ljubav i umjeće. Nadam se da će im to pomoći da izrastu u dobre osobe željne znanja, u odane prijatelje, istinoljupce, te u ambiciozne ljude bez kompleksa – kaže on i dodaje da uloga oca za njega predstavlja najveći stepen ispunjenosti i sreće.

Otkriva nam kojim vrijednostima uči svoju djecu, a kojima su njega naučili njegovi roditelji.

Volio bih da svijet osjećaju svojim, da nauče jezike i da budu otvoreni prema svijetu. Tako su mene moji roditelji učili – kaže Danko.

Livija i Vigo ga u svom odrastanju svakodnevno oduševljavaju.

Kada su mali onda progres vidiš svakodnevno. Predivno je, a nekad i presmiješno gledati ih dok pronalaze neki svoj način da nešto urade. I jedno i drugo su puni energije – kaže Danko, te poručuje da ne postoji zlatni savjet roditeljstva, ali da bi svi roditelji trebali da se posvete svojim mališanima.

Foto: Almin Zrno

(Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Srce za djecu oboljelu od raka: Daruj krv, budi njihov heroj

Naredna priča

Proizvodi za njegu kože stranice aboutskin.bih: Ljubav na prvu upotrebu

Najnovije iz Celebrity roditelji

-->