fbpx

Suzana Huseinbegović: Djeci od najmanjih nogu treba jačati samopouzdanje

Suzana Huseinbegović, supruga kantautora Eldina Huseinbegovića, na svom Instagram profilu redovno dijeli objave u kojima, između ostalog, govori o majčinstvu

Naime, ona je objavila post u kojem je govorila o komentarima na društvenim mrežama, a u okviru kojeg se osvrnula na temu vaspitanja djece.

Čitam komentare upućene djevojci koja je jako, jako lijepa i spolja i iznutra. Neosnovane i formirane samo na osnovu njenog oštroumnog stava i fizičkog izgleda (maksimalno pristojnog). Uglavnom su napisani s lažnih profila. Iako iz njenih odgovora zaključujem da je ne dotiču, svejedno sam se rastužila. Zamišljam sebe kako udobno sjedim, u rukama mi telefon i tipkam otrovne komentare da ciljem da nekog namjerno “bocnem”, omalovažim, uvrijedim i unesrećim. Akcenat na ovom NAMJERNO. Koliko zao, nesrećan i nezadovoljan svojim životom moraš biti da bi to radio…? Od najmanjih nogu djeci treba jačati samopouzdanje, ponavljati kako su jaki, bitni i važni, oblikovati im svjesnost o sebi kao snažnim ličnostima koje nisu labilne i povodljive. Povodljivost je jedna od najgorih osobina. Jer u suprotnom će ih ovaj ovakav svijet lako baciti u depresiju – napisala je ona.

Podsjećamo, Suzana i Eldin imaju dvije kćerke, Asju i Ajnu. Intervju koji je Suzana nedavno dala za naš portal čitajte ovdje.

(Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Poznata bh. blogerica objavila sretnu vijest: Stiže beba broj dva

Naredna priča

Božena Lazarević o trudničkim danima i pripremi za treći carski rez

Najnovije iz Celebrity roditelji

-->