fbpx

Victoria Beckham: Neću dozvoliti da moja djeca budu neradnici

Modna dizajnerica Victoria Beckham sa suprugom Davidom ima tri sina i kćerku, a za britanske medije je govorila o onome što joj je, kada je njihovo vaspitanje u pitanju, posebno bitno.

David i ja pokušavamo da djeci objasnimo koliko su njihovi životi privilegovani. Podsjećamo ih da u mnogim predjelima svijeta žive gladna, siromašna i bolesna djeca. Oni dobro razumiju koliko je važno da pomažu drugima. Naprimjer, Romeo je ranije ove godine trčao na maratonu kako bi pomogao u prikupljanju sredstava za humanitarne svrhe, a slična interesovanja pokazao je i Cruz – kazala je ona.

Victoria ne krije da je svjesna toga da bi mogla da bude bolja majka.

Baš nedavno sam sjedila s prijateljicom na večeri i pitala sam je da li je i ona ranije konstantno osjećala krivicu da nije dovoljno posvećena svojoj djeci. Rekla mi je da nije, da su takva razmišljanja nepotrebno trošenje vremena i energije, kao i da me takve brige mogu nepotrebno postarati prije vremena. Štaviše, podsjetila me je da kćerki sigurno pružam dobar primjer time što sam žena i što idem na posao. Biti vrijedan radnik je najbolji primjer koji možete da pokažete djeci – istakla je ona.

U skladu s tim je dodala da neće dozvoliti da njena djeca budu neradnici.

Nikada neću dozvoliti da moja djeca sjede kod kuće i ljenčare. Oni će sigurno raditi – zaključila je.

(story.rs, Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Iskustvo dvije mame: Šta nas je ojačalo nakon saznanja da naša djeca imaju Down sindrom

Naredna priča

Moda: Nezira Mehmedović kao inspiracija

Najnovije iz Celebrity roditelji

-->