fbpx

Maid Hećimović: Emotivna poruka za sinov prvi rođendan

Poznati bh. pjevač Maid Hećimović na svom je Instagram profilu napisao emotivnu poruku povodom prvog rođendana sina Rayana. 

– Najdraži lutak tatin! Danas je najveći dan za mene! Prije tačno godinu dana sam postao otac! Život si mi promijenio iz korijena, učinio si me još osjećajnijim i senzibilnijim, uzburkao si buru emocija za koje ni sam nisam bio svjestan da postoje. Biti roditelj je najljepša, ali i najteža uloga! Mnogi mi govore da sam pretjerano osjetljiv na tebe, ali prosto se ne mogu kontrolirati. Želim u svakom momentu da te zaštitim i budem tvoj štit! Često sam i sam svjestan da pretjerujem ali jednostavno si ne mogu pomoći, toliko te volim! Nisam mogao zamisliti da mi jednog dana neće teško padati što ne spavam noćima, da ću se buditi s osmijehom, iako sam spavao pola sata u komadu, da ću i kad mamu i mene izmoriš do zadnjih granica izdržljivosti, ipak jedva čekati da se probudiš jer mi je tih sat vremena previše da te ne grlim i ne ljubim! Najljepše moje sunce, probudio si u meni ono najdivnije, onu neku posebnu emociju za koju ne postoji riječ, ma šta riječ, za nju ne postoji čitava knjiga! To se duboko osjeća u sebi i ma kakav govornik bio, to čovjek ne može iskazati. Ti si ljubav u ljudskom obliku i hvala po milion puta tvojoj majci što mi te rodila! Bez tebe, ja sam pola čovjeka! Znam da ćeš jednog dana kad malo porasteš ovo čitati i zapamti da ne postoji ništa što tati ne možeš reći, nema ničeg što tata ne može riješiti i nije se rodio ko bi ti pored tate naudio! Sijaj ljubavi moja mala, sve što poželiš ostvari, budi dobar čovjek, voli ljude, vjeruj mi tako će i oni voljeti tebe, barem većina! Nikad ne dozvoli da ih dijeliš po bilo kojoj drugoj pripadnosti osim po tome da li su dobri ili loši! Dobrih je sigurno više samo su ovi loši uglavnom glasniji! Sine tvoj osmijeh plijeni i uvjeren sam da ćeš njime postizati sve ciljeve, ja ću se potruditi da ti on nikad ne silazi sa tog tvog umilog lica! Evo ponovo se vraćama i čitam sve ispočetka i ma koliko sam velikih riječi napisao, sve su mi nekako premale da opišem koliko te volim! Ti meni samo budi živ, zdrav i sretan! A kad smo već kod sreće, pa sretan ti 1. rođendan Rayane, moj mali kralju, voli te tata najviše na svijetu! Svemir je možda beskonačan ali moja ljubav prema tebi je sigurno beskrajna – napisao je on. 

View this post on Instagram

Najdraži lutak tatin! Danas je najveći dan za mene! Prije tačno godinu dana sam postao otac! Život si mi promijenio iz korijena, ućinio si me još osjećajnijim i senzibilnijim, uzburkao si buru emocija za koje ni sam nisam bio svjestan da postoje. Biti roditelj je najljepša ali i najteža uloga! Mnogi mi govore da sam pretjerano osjetljiv na tebe, ali prosto se ne mogu kontrolirati. Želim u svakom momentu da te zaštitim i budem tvoj štit! Često sam i sam svjestan da pretjerujem ali jednostavno si ne mogu pomoći, toliko te volim! Nisam mogao zamisliti da mi jednog dana neće teško padati što ne spavam noćima, da ću se buditi s osmijehom iako sam spavao pola sata u komadu, da ću i kad mamu i mene izmoriš do zadnjih granica izdržljivosti, ipak jedva čekati da se probudiš jer mi je tih sat vremena previše da te ne grlim i ne ljubim! Najljepše moje sunce, probudio si u meni ono najdivnije, onu neku posebnu emociju za koju ne postoji rijeć, ma šta rijeć, za nju ne postoji čitava knjiga! To se duboko osjeća u sebi i ma kakav govornik bio, to čovjek ne može iskazati. Ti si ljubav u ljudskom obliku i hvala po milion puta tvojoj majci što mi te rodila! Bez tebe, ja sam pola čovjeka! Znam da ćeš jednog dana kad malo porasteš ovo čitati i zapamti da ne postoji ništa što tati ne možeš reći, nema ničeg što tata ne može riješiti i nije se rodio ko bi ti pored tate naudio! Sijaj ljubavi moja mala, sve što poželiš ostvari, budi dobar čovjek, voli ljude, vjeruj mi tako će i oni voljeti tebe, barem večina! Nikad ne dozvoli da ih dijeliš po bilo kojoj drugoj pripadnosti osim po tome da li su dobri ili loši! Dobrih je sigurno više samo su ovi loši uglavnom glasniji! Sine tvoj osmijeh plijeni i uvjeren sam da ćeš njime postizati sve ciljeve, ja ću se potruditi da ti on nikad ne silazi sa tog tvog umilog lica! Evo ponovo se vraćama i čitam sve ispočetka i ma koliko sam velikih riječi napisao, sve su mi nekako premale da opišem koliko te volim! Ti meni samo budi živ, zdrav i sretan! A kad smo već kod sreće, pa sretan ti 1. rođendan Rayane, moj mali kralju, voli te tata najviše na svijetu! Svemir je možda beskonačan ali moja ljubav prema tebi je sigurno beskrajna! 💙#happybirthday

A post shared by maid hecimovic (@maidhecimovic) on

Podsjećamo, Rayan je Maidu i Ajli prvo dijete.

– Sada pogotovo znam da smo 100 posto bili spremni postati roditelji. Ajla i ja uživamo u svakom momentu sinovog odrastanja, upijamo svaki pokret, svaki osmijeh, svaki pogled… Iako sam ja oduvijek bio osjećajna osoba, s dolaskom Rayana postao sam, čini mi se, još osjećajniji. Ne postoji ništa na svijetu što mi je preče od nekih njegovih potreba. Biti otac je najljepša uloga na svijetu – napisao je on ispod porodične fotografije.

(Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Ines Jarak ne krije ponos: Danas nam je 10 mjeseci

Naredna priča

Kidsinfo fotoreportaža: Posjetite jedno od najljepših bh. sela

Najnovije iz Celebrity roditelji

-->