fbpx

Andrea Tomašević Kolenda: Šta raditi, a šta ne u toku trudnoće?

Poznata blogerica i PR menadžerica Andrea Tomašević Kolenda nedavno je na svijet donijela svoje drugo dijete, sina Danija. 

U intervjuu koji je dala za magazin Azra, Andrea je govorila o  trudnoći, a jedno od pitanja bilo je šta raditi, a šta ne tokom ovog perioda.

Radila sam gotovo sve kao i kad nisam bila trudna. Nisam išla na tretmane koji su zabranjeni trudnicama i nisam ulagala maksimum svog fizičkog napora, ali u smislu ishrane i nekih svakodnevnih rituala, sve je ostalo isto. Trudila sam se na samom početku da što više odmaram i pustim tijelo da se navikne na novonastalo stanje. Imala sam sreću pa nisam mnogo žudila za hranom, osim za voćem, tako da nisam dobila ni mnogo kilograma. Mučnine su trajale 3-4 sedmice i bile su podnošljive tako da sam i s te strane dobro prošla. Savjet je ne raditi ništa što ne godi vašem tijelu. Osluškivati potrebe i ponašati se u skladu s tim – kazala je ona.

Podsjećamo, Andrea je za naš portal govorila samo nekoliko dana nakon što je izašla iz bolnice nakon porođaja. Tada nam je, između ostalog, otkrila kako se osjećala kada je sina prvi put uzela u naručje.

To je definitivno jedinstven i neponovljiv osjećaj s kojim je upoznata svaka majka koja je rodila. Bit ću iskrena i priznati, kada sam Enu prvi put uzela nisam bila svjesna. Bilo mi je prvo dijete i nekako nisam mogla osjećaje i emocije da posložim u svojoj glavi i apsolutno nisam znala šta me snašlo. Ovaj drugi put sam već znala šta da očekujem i bila sam puno, puno spremnija. To je jednostavno neopisiv osjećaj, navala nekih strašnih emocija za koje sada stvarno nemam adekvatne riječi da opiše – rekla je.

Cijeli intervju s Andreom, koja uz sina ima i kćerku Enu, pročitajte ovdje.

(azra.ba, Kidsinfo.ba)

 

Prethodna priča

Jasminka Smajić-Hamzić za Kidsinfo: Djeca nam svakodnevno daju razloge da budemo ponosni

Naredna priča

Hotel Hills Sarajevo: Budite i vi dio uspješne priče najboljeg hotela Sarajeva

Najnovije iz Celebrity roditelji

-->