fbpx

RS: Od ponedjeljka nastava u školskim objektima

Republički štab za vanredne situacije u Republici Srpskoj donio je danas zaključak o odvijanju vaspitno-obrazovnog rada u prostorijama osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj, a u njemu je navedeno da se nastava, sve sportske i druge aktivnosti školske djece i omladine, organizovanje proširenog programa (produženi boravak i jutarnje čuvanje), od 2. novembra 2020. godine, nastavljaju u prostorijama osnovnih i srednjih škola. 

Sve vaspitno-obrazovne ustanove i gradski/opštinski štabovi za vanredne situacije jedinica lokalne samouprave u Republici Srpskoj, u skladu sa epidemiološkom situacijom, u narednom periodu, mogu Ministarstvu prosvjete i kulture dostaviti prijedlog za obustavljanje nastave u osnovnim i srednjim školama – objavilo je Ministarstvo prosvjete i kulture RS.

Navode da prijedlog za obustavljanje nastave može da obuhvata sve škole na području određene jedinice lokalne samouprave ili samo određene škole sa ili bez područnih odjeljenja.

Ministarstvo prosvjete i kulture i Republički pedagoški zavod će, u slučaju potrebe u bilo kojoj lokalnoj samoupravi, za učenike osnovne škole, u saradnji sa Javnim servisom Radio-televizije Republike Srpske, organizovati nastavu na daljinu, a za učenike srednje škole nastava na daljinu će se organizovati putem elektronskih sredstava komunikacije, na isti način kao što je to bilo uspješno realizovano u drugom polugodištu prethodne školske godine – objavilo je Ministarstvo.

(N1, Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Nezira Mehmedović ne krije ponos: Već deset mjeseci kako sam ga rodila

Naredna priča

Minimalizam od 52 miliona dolara: Ovako izgleda porodični dom Kim Kardashian

Najnovije iz VIJESTI

-->