fbpx

Kidsinfo fotoreportaža: Putevima stare Hercegovine

Jesen je mnogima omiljeno godišnje doba zbog, prije svega, prelijepih pejzaža koji posebno dolaze do izražaja tokom onih nešto toplijih, sunčanih dana. Ukoliko ste u potrazi za prizorima koji su idealan spoj sunčevih zraka i prelijepe prirode preporučujemo vam da posjetite područje stare Hercegovine koje se odlikuje nešto višim temperaturama i većim brojem sunčanih dana na godišnjem nivou u odnosu na ostatak Bosne i Hercegovine.

Savjetujemo vam da prvo posjetite slapove Provalije u Stocu koji će vas, sigurno, oduševiti svojom ljepotom. Osim vodopada u Stocu možete vidjeti i brojne kulturno-istorijske spomenike.

Ukoliko odlučite da idete i nešto južnije, onda nemojte propustiti da obiđete Trebinje, jedan od najljepših gradova naše zemlje. Njegovoj ljepoti posebno doprinosi rijeka Trebišnjica koja prolazi kroz sami centar grada, a na čijoj desnoj obali, samo pet kilometara od Trebinja, možete pronaći i manastir Tvrdoš. Riječ je o jednom od najstarijih kulturno-istorijskih spomenika Republike Srpske.

Foto: Zafir Šišić

(Kidsinfo.ba)

 

Prethodna priča

Skoro godinu nakon porođaja: Slavna glumica otkrila ime sina

Naredna priča

Uskoro proširenje porodice: Poznata glumica otkrila da je trudna

Najnovije iz Destinacije u BiH

-->