fbpx
/

Prijave u toku: Umjetnička galerija BiH organizuje radionice povodom izložbe Mersada Berbera

Umjetnička galerija BiH će u novembru organizovati radionice povodom izložbe Mersada Berbera, a prijave su u toku. Prijaviti se mogu djeca od šest do 10 (Mali Berberi), odnosno od 11 do 14 godina (Veliki Berberi). 

 Poštujući mjere zaštite od širenja virusa, našim najmlađim ljubiteljima umjetnosti želimo pružiti iskustvo interakcije sa originalnim umjetničkim djelima Mersada Berbera – poručili su.

Datum i vrijeme održavanja radionice bit će određeno nakon konsultacije s roditeljima, a iz Umjetničke galerije napominju da je izložbeni prostor veliki, te da se redovno provjetrava, a unutar muzeja se vrši i redovna dezinfekcija.

Na jednoj radionici može učestvovati četvero djece navedenog uzrasta, što zajedno sa edukatoricom čini grupu od pet osoba. Svako dijete mora doći sa zaštitnom maskom i nositi je za vrijeme trajanja radionice –  poručili su.

Uz dovoljan broj prijava, edukatorica će kontaktirati četiri učesnika i zakazati poslijepodnevni termin radionice radnim danom. Na radionici će se obrađivati jedna od sljedećih tema: boja, ljudsko tijelo i tehnika kolaža.

Više informacija pronađite ovdje i ovdje.

(Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

U RS-u zatvorene škole na sedam dana

Naredna priča

Dr. Nermin Avdić: Djeca su najsigurnija u školi

Najnovije iz Art i craft

-->