fbpx

Predstavljena knjiga “Planinarstvo za djecu i mlade”

Knjiga “Planinarstvo za djecu i mlade”, čiji su autori Armin Daguda i Elvir Kazazović prezentirana je u Sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići.

Namijenjena je djeci i mladima da upotpune znanje o planinarenju, kao jednom od najpopularnijih i najboljih rekreativnih sportova na otvorenom. Da se informiraju o tehnici i vještini kretanja za vrijeme boravka u planini, orijentaciji u prirodi, meteorologiji, korištenju planinarske opreme, markiranju planinarskih staza i puteva, opasnostima u planini, prvoj pomoći, zaštiti okoliša – životne sredine. Također da upoznaju historiju planinarstva u svijetu i Bosni i Hercegovine, kao i planine svoje domovine.

Knjiga sadrži 16 poglavlja, na 233 stranica. Ilustrovana je velikim brojem motivirajućih crteža i fotografija, grafički dizajnirane i vizuelno prilagođene djeci i mladima. Sadržaj knjige je u cjelini usklađen sa programom Osnovne škole planinarstva Planinarskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine, koji je izdavač knjige. Ilustracije za knjigu uradio je Dragan Rokvić.

Knjiga je prezentirana na seminaru za profesore tjelesnog i zdrastvenog odgoja u Sportsko – rekreativnom centru Ajdinović. Organizator seminara je Savez društava/udruga pedagoga fizičke kulture Zeničko-dobojskog kantona FBiH.

U kompletu sa knjigom je i “Planinarski dnevnik”, istih autora. Džepnog je formata i sadrži osobne podatke o djetetu, informacije naročito bitne za vodiče na izletu.

(FENA, Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Vrijednosti kojima Sergej Ćetković i njegova supruga nastoje naučiti kćerke

Naredna priča

Iskustvo jedne mame: Kako sam smršala 35 kilograma nakon porođaja

Najnovije iz VIJESTI

-->