fbpx

Budi junak svoje priče, kreni s DUGOM na Herojsko putovanje

Kao roditelji i edukatori s višegodišnjim iskustvom u radu s djecom i porodicama svjesni smo izazova koje sa sobom nose pandemija, kriza, siromaštvo, brzi razvoj društva i utjecaja koji mogu imati na naše živote, a posebno na živote djece.

Znamo da su roditelji uplašeni i zabrinuti, a djeca zbunjena sadašnjošću i budućnošću. Sigurno se pitaju kako će izgledati svijet kada njihova djeca zakorače u društvo odraslih i hoće li biti spremni za izazove svoga doba.

Šta god da se desi, kako god svijet bude izgledao za 5, 10, 20 ili 30 godina, možemo pripremiti djecu i adolescente za ono što je pred njima, bez obzira koliko svijet tada bude izazovan i drugačiji. Zato smo kreirali jedinstveni online program HEROJSKO PUTOVANJE koji će djecu i adolescente na zanimljiv i interaktivan način povesti u svijet njihovih mističnih juinaka koji su odolili iskušenjima i osnažili svoje unutrašnje biće.

Program „Herojsko putovanje“ nastao je na osnovu dugogodišnjeg iskustva i znanja iz oblasti pedagogije, savremene psihologije, coachinga u obrazovanju i neuro – lingvističkog programiranja.

Cilj Herojskog putovanja je omogućiti djetetu da:

– Analizira probleme i uspješno ih rješava
– Suočava se sa strahovima i preprekama
– Planira svoje djelovanje ka ostvarivanju ciljeva
– Uspješno se nosi s kritikom, neuspjehom i pritiskom vršnjaka
– Uspostavlja i gradi kvalitetne odnose s vršnjacima
– Razvija samopouzdanje i samopoštovanje
– Obogati svoj unutrašnji svijet da bi bilo spremo za izazove vanjskog svijeta

Ukoliko se ne odlučite da prijavite vaše dijete za ovaj program, ono propušta priliku da u grupi vršnjaka doživi iskustvo putovanja u svijet vlastitih mogućnosti, snova i nada. S druge strane, učešćem u programu vaše dijete postaje samosvjesnije uz vještine koje će mu omogućiti bolji školski uspjeh, stvaranje i održavanje radnih navika, kvalitetnije odnose u grupi posebno vršnjačkoj.

Više od 25 godina „DUGA“ djeluje kroz različite programe podrške djeci, mladima, roditeljima i nastavnom osoblju širom Bosne i Hercegovine. Do danas je preko 5000 djece i mladih učestvovalo u našim programima. Sve informacije o DUGINIM radionicama možete pronaći na web stranici dugabih.ba, te na društvenim mrežama (Facebook i Instagram).

Šta je potrebno za učešće u programu:

– Dobra internet konekcija
– Učešće na svim radionicama (uvijet za dobijanje certifikata)
– Fokusiranost i aktivno učešće

Kako učestvovati u Herojskom putovanju?

Program se u potpunosti održava putem interneta, tako da djeca i adolescenti mogu učestvovati u programu iz svoga doma. Prijave su u toku i zato odmah rezervišite mjesto za svoje dijete na linku.

Prethodna priča

Gordana Vukićević, majka dječaka s Down sindromom za Kidsinfo: Mislim da bih mogla da pomjerim planine zbog njega

Naredna priča

Zerina Suyabatmaz: Kako sam napravila silent book za Miray

Najnovije iz VIJESTI

-->