fbpx

Iako imaju milione: Poznati od kojih djeca neće ništa naslijediti

Djeca svjetski poznatih osoba od samog rođenja uživaju u bogatstvu i slavi svojih roditelja, a često se dešava i da krenu njihovim stopama, te da u rekordnom roku postanu popularni. No, postoje i oni poznati koji su odlučili da drugačije odgajaju svoju djecu, te nemaju u planu da im svoje bogatstvo ostave u nasljedstvo ili im je plan da im daju samo mali dio.

Pogledajte o kojim poznatim ličnostima je riječ.

1. Elton John 

Image result for elton john with kids

Poznati muzičar je, zajedno sa svojim partnerom Davidom, donio odluku da bogatstvo ne ostave svojim sinovima. Naime, oni će oko 53 milijarde funti dati u dobrotvorne svrhe, a ovaj potez su objasnili potrebom da svoju djecu nauče poštovanju i teškom radu.

2. Mark Zuckerberg

Osnivač Facebooka je odlučio da svoje bogatstvo usmjeri u sferu zdravstva, te u razvoj obrazovanja,  a 1 posto  njegovog novca će pripasti njegovim nasljednicima.

3.  Ashton Kutcher i Mila Kunis 

 

Poznati glumački par je otkrio da veliko bogatstvo demotivira djecu i spriječava da nešto i sami postignu. Njihov novac će, nakon njihove smrti, biti doniran u dobrotvorne svrhe.

4. Sting

Image result for sting with family

Poznati muzičar ne želi da njegov uspjeh utječe na uspjeh njegove djece, te je donio odluku da ništa od svog bogatstva ne ostavi djeci. Naime, njegov plan je da sve sam potroši.

(azra.ba, Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Evo šta sve društvene mreže znaju o nama

Naredna priča

Strahovi kod djece školskog uzrasta: Koji su najčešći i kako ih prepoznati

Najnovije iz Uncategorized

-->