fbpx

Kidsinfo.ba preporučuje: Ideje za proslavu teen rođendana na otvorenom

Pandemija korona virusa stavila je pred nas brojne izazove. Jedan od njih je poštovanje socijalne distance, te ograničen broj ljudi koji mogu boraviti u istom prostoru. Riječ o preporukama koje su, između ostalog, otežale proslavu rođendana

No, to svakako ne znači da morate u potpunosti “zaboraviti” na proslave. Donosimo vam nekoliko prijedloga kako možete proslaviti rođendan svog tinejdžera, te poštovati sve propisane preporuke.

TREE HOUSE SARAJEVO 

Na planini Treskavici, nadomak Sarajeva, u planinski zagrljaj ušuškala se Tree House kućica na drvetu. Savršeno mjesto za odmor, ali i proslavu rođendana, posebno ukoliko je vaš tinejdžer ljubitelj prirode. S drvene terase pruža se pogled na planinski pejzaž u prekrasnim bojama, a interijer je kombinacija vintage, shabby chic i tradicionalnog bosanskog stila.

PAINTBALL KLUB VIKING JAHORINA

Paintball klub Viking Jahorina nastao je 2016. godine, a učesnicima pruža  mogućnost da osjete avanturu, zabavu i adrenalin. Raspolažu s dvije paintball staze na kojima se nalaze prirodne i vještačke prepreke, a u igri može učestvovati od šest do 12 igrača. Sigurni smo da bi svaki tinejdžer rado proslavio rođendan na ovaj način.

VOŽNJA TREBEVIĆKOM ŽIČAROM

Ukoliko vaš tinejdžer želi da rođendan proslavi u prirodi, preporučujemo vam vožnju Trebevićkom žičarom. Osim što će, zajedno s drugarima, uživati u prelijepom pogledu na Sarajevo, ne treba zanemariti ni prirodne ljepote jedne od bh. olimpijskih planina. Nemojte zaboraviti da im pripremite sendviče i nešto za piće, te dekice kako bi u svakom trenutku mogli da predahnu.

View this post on Instagram

U susret vikendu! 🌄 📸: Affan Šikalo

A post shared by Trebevicka Zicara (@trebevicka_zicara) on

ZIPLINE

Vožnja ziplineom još jedan je od načina na koji vaš tinejdžer može proslaviti rođendan. Naime, trebevićki hotel Level Up nudi adrenalinsku zabavu u vidu spuštanja ziplineom dugim 350 metara, dok na lokaciji Jovorov Do na Bjelašnici možete uživati u vožnji od 470 metara.

View this post on Instagram

Drž se mile još si živ😂

A post shared by K-kemo Murtic (@kkemomurtic) on

(Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Poznata manekenka iskreno nakon rođenja sina: Strepim da li ću biti dobra majka

Naredna priča

Video: Ideje za zdravu školsku užinu

Najnovije iz TEEN

-->