fbpx

Vlasnik italijanske picerije zabranio ulaz “neodgojenoj djeci”

“Djeca bez nadzora, koja trče po sali, galame i stoje na stolicama, ometaju druge goste. Zato zadržavamo pravo da takvu djecu odvedemo u kuhinju da peru suđe, s puno
ljepljive trake na ustima.”

Tako počinje poruka koju je na svoju piceriju  Bagà u mjestu Sondrio stavio  25-godišnji vlasnik Gabriele Berbenni.

Iako je mislio da roditelje šaljivo upozorava da kontrolišu djecu dok su u restoranu, Berbennijeva poruka šokirala je njegove goste i izazvala žestoku raspravu.

No, on ostaje pri svom.

– Gosti našeg lokala imaju pravo uživati u ručku ili večeri u potpunom miru, bez da ih ometaju neodgojena djeca koja vrište –  tvrdi.

Roditeljima ne ostavlja puno opcija.

– Možete doći kod nas bez djece, odgojiti djecu, otići u drugu pizzeriu ili ostati kod kuće – poručili su.

Lokalnom portalu La Provincia di Sondrio je objasnio: “Imamo raznih problema. Djeca trče po stepenicama, igraju se žmire u toaletima, a ovo je mali lokal s 55 mjesta. Ako dijete završi na leđima konobarice koja prolazi s pizzama i čašama i ako se povrijedi, to je moja odgovornost. Dosta naših stalnih gostiju odobrilo je moj potez jer više ne mogu izdržati buku i jurnjavu. Natpis sam stavio na vlastiti rizik. Vidio sam da neke porodice ne ulaze kad vide poruku. Očito je da ću izgubiti dio prometa, ali moram voditi računa o ostalim gostima koji traže mirno i dobro vođeno mjesto.”

Berbenni je sigurno izgubio dio gostiju. Neki su mu uzvratili bijesnim porukama, neki su se samo nasmijali i nastavili dolaziti s djecom koja se igraju u pizzeriji, a većina se zaplela u beskrajne i vječne rasprave o tretmanu i ponašanju djece u restoranima.

(lolamagazin.com, Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Čerkez i Omersoftić: Evo kako korona virus utiče na mentalno zdravlje djece

Naredna priča

Poznata manekenka iskreno nakon rođenja sina: Strepim da li ću biti dobra majka

Najnovije iz VIJESTI

-->