fbpx
/

Poznati očevi o roditeljstvu: Porodica mi je na prvom mjestu, a djeca najvažnija u životu

Kada je roditeljstvo u pitanju, fokus se nerijetko stavlja na mame. No, ovog puta je došlo vrijeme
da obratimo pažnju i na očeve

Naime, pronašli smo izjave pojedinih poznatih očeva u kojima govore o ovoj životnoj ulozi.

IVAN BOSILJČIĆ 

Poznati glumac Ivan Bosiljčić sa suprugom Jelenom ima kćerku Ninu.

Osjećam se izvanredno kao otac. Nisam ni znao da sam toliko spreman za tu ulogu. Sve je mnogo lakše nego što sam očekivao. Mislio sam da će se dogoditi ogromne promjene i da će se moj život potpuno promijeniti. Sve se može uskladiti. Moj život se lijepo nastavio, samo je sada bogatiji i smisleniji. Uz dobru organizaciju, supruga i ja stižemo sve, čak i više nego ranije – rekao je Bosiljčić.

CHRISTIANO RONALDO 

Fudbaler Christiano Ronaldo otac je četvero djece.

Porodica mi je na prvom mjestu, a djeca najvažnija u životu. Nakon toga dolazi nogomet, a tek onda novac – izjavio je Ronaldo o svojoj porodici te naglasio kako djecu, zapravo, želi naučiti pravim vrijednostima.

EDIN DŽEKO 

Bh. fudbaler Edin Džeko otac je troje mališana, sina Danija i kćerki Une i Dalie.

Za svoju porodicu sam oduvijek vezan najjačim lancima koji postoje na ovom svijetu. Moja porodica mi je sve i posebno sam osjetljiv na roditelje, pogotovo nakon što sam i sam postao otac. Prošao sam mnoge stvari u životu i tužne i lijepe, ali uvijek sam znao da ima neko ko će mi čuvati leđa i sve što sam uspio uraditi u životu, to je zahvaljujući svojim roditeljima. Danas sam ja otac i dok dolazim kući, poslije treninga i utakmica, imam samo jednu misao, kako ću zagrliti svoju djecu. Hvala ti oče što si mi pokazao kako se treba ponašati pravi otac, a ja se nadam kako sam te učinio ponosnim. Nijedan rezultat, nijedan gol, ništa na ovom svijetu neće nikad biti moćnije, vrijednije i važnije od djece. Ja sam još vaš mali dječak i to ću uvijek biti. Volim vas – poručio je on.

View this post on Instagram

Ljubav ❤️ #Dani2 🎉🎊

A post shared by Edin Dzeko (@ed_dzeko) on

MAID HEĆIMOVIĆ

Pjevač Maid Hećimović otac je sina Rayana.

Ajla i ja uživamo u svakom momentu sinovog odrastanja, upijamo svaki pokret, svaki osmijeh, svaki pogled… Iako sam oduvijek bio osjećajna osoba, s dolaskom Rayana postao sam, čini mi se, još osjećajniji. Ne postoji ništa na svijetu što mi je preče od nekih njegovih potreba. Biti otac je najljepša uloga na svijetu– rekao je on.

(Kidsinfo.ba)

 

 

Prethodna priča

Moda za mame: Suzana Huseinbegović kao inspiracija

Naredna priča

Školski zadatak osvojio internet zbog komentara učiteljice

Najnovije iz Celebrity roditelji

-->