fbpx
/

Foto: Adrenalin park u Pionirskoj dolini otvara se idućeg četvrtka

Adrenalin park u Pionirskoj dolini bit će otvoren u četvrtak, 24. septembra. Izgradnja adrenalin parka u potpunosti je završena. Ostalo je samo da se uredi nekoliko sitnih detalja,
saopćeno je iz KJKP “Park”.

Ekipa koja će brinuti o posjetiocima, njihovoj sigurnosti i pomagati im da sigurno savladaju sve prepreke jutros se okupila u adrenalin parku kako bi prošli potrebnu obuku i certificiranje.

Adrenalin park, čiju je izgradnju u Pionirskoj dolini finansirala Općina Centar, prostire se na ukupno 2.500 metara kvadratnih. Nudi trostruku zabavu, jer ima umjetnu stijenu za penjanje sa čak četiri polja, veću od 50 kvadratnih metara i višu od šest metara, zip line i adrenalinske staze s preprekama. Namijenjen je djeci od sedam do 15 godina. Stigla je i sva zaštitna oprema koju će korisnici adrenalin parka koristiti dok savladavaju sve ono što ovaj novi sadržaj Pionirske doline nudi.

Adrenalin park u Pionirskoj dolini, prvi je ovakve vrste u centru grada, a nalazi se na lijevoj strani od ulazne kapije popularne zelene oaze. Kako bi bio što ljepši, osim šarenih boja kojima su sprave ofarbane, izgrađene su i uređene pristupne staze i platoi, a dodatnu zaštitu nudi drvena ograda uklopljena u prirodni ambijent.

Prvog dana otvorenja, koji je planiran u idući četvrtak, tačno u podne pa sve do kraja radnog dana adrenalinska zabava bit će potpuno besplatan za svu djecu, od sedam do 15 godina.

Obavezno je da djeca i u četvrtak, ali i svakog narednog dana budu u pratnji odrasle osobe, da prođu obuku o korištenju zaštitne opreme, da budu u sportskoj odjeći i obući i da slušaju upute osoblja koje radi u adrenalin parku.

Adrenalin park još jedan je projekt koji su preduzeće Park i Pionirska dolina, uz potpunu podršku Općine Centar, i pored poteškoća zbog korone, u ovoj godini realizirali.

Pogledajte neke od fotografija s ovog mjesta.

Prethodna priča

Amra Džeko izašla iz porodilišta: Porodica na okupu

Naredna priča

Berina Stambol za Kidsinfo: Najviše sam ponosna na ljubav koju imamo u našem domu

Najnovije iz Vanjske aktivnosti

-->