fbpx

Deseti broj Kidsinfo magazina je online: Čitajte korisne savjete, informacije i iskustva poznatih bh. mama

Deseto izdanje Kidsinfo vodiča,  koje zbog trenutne situacije s korona virusom objavljujemo isključivo u digitalnoj formi, je sada online. I u ovom jubilarnom broju smo za vas pripremili mnoštvo korisnih savjeta, informacija i iskustava koji će olakšati vašu roditeljsku svakodnevicu u periodu kada se djeca vraćaju u školske klupe. Uprkos uslovima u kojima su se vratili sigurni smo da će, uz vašu pomoć, a naše savjete, biti jednako uspješni kada je riječ o novim školskim izazovima.

Našu naslovnicu ovog puta krasi poznata TV voditeljica Milica Kokotović sa suprugom Markom i sinovima Filipom i Stefanom. Otkiva nam da su svi članovi porodice Kokotović tokom jula bili zaraženi korona virusom i govori o trenutku kada je to saznala, te o porodičnoj svakodnevici i druženju tokom izolacije.

Za naš vodič su o online nastavi i izazovima koje je ona stavila pred roditelje govorile tri poznate bh. mame, glumice Arma Tanović i Mona Muratović, te blogerice Marije Hudolin.

Obzirom na činjenicu da je pandemija promijenila apsolutno sve aspekte našeg života, a samim  ti i proceduru odlaska i ostanka u bolnici, istražili kakva su pravila za posjete roditelja ili ostanak u bolnici s djecom u najvećim kliničkim centrima u Bosni i Hercegovini (BiH).

Znamo i da vas često muče nedoumice oko sadržaja koje vaša djeca gledaju na pametnim uređajima, te smo istražili sve o TikTok-u, najpopularnijoj aplikaciji u ovoj godini. Rješavamo vam sve dileme oko sadržaja koji su djeci dostupni na ovoj aplikaciji, te vam otkrivamo na koji način možete kontrolisati njeno korištenje.

Osim toga, u vodiču možete pronaći i informacije o online programu „Herojsko putovanje“ koje su za djecu i adolescente pripremili u udruženju „Duga“, kao i o početku nove školske godine u renomiranim školama za djecu Helen Doron Novo Sarajevo i Helen Doron Alipašino Polje. Tu su, kako ste to navikli i u prethodnim brojevima, i  informacije o kreativnim sadržajima, restoranima, izletima, mjestima za šoping, igraonicama, rođendanima i one namijenjene zdravstvenoj brizi o bebama, osnovcima i tinejdžerima.

Dok čitate naš novi broj, ne zaboravite da čuvate svoje bližnje i da uživate u vremenu koje provodite zajedno.

Vaš Kidsinfo tim!

Prethodna priča

Obradujte mališane: Za doručak im pripremite ukusne uštipke

Naredna priča

Ivan Bonić nakon svjetskih priznanja za sviranje harmonike: Vezan sam od malena za harmoniku, to mi je sve u životu!

Najnovije iz VIJESTI

-->