fbpx

Redovnim studentima u ZDK stipendije u iznosu od 600 KM

 Vlada Zeničko-dobojskog kantona dala je saglasnost na visinu i način isplate stipendija Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport za akademsku 2019/2020. godinu.

Ukupno 1.571 student sa prebivalištem na području ovog kantona, koji su ispunjavali uslove iz konkursa, dobit će stipendiju u iznosu od 600 KM, i to u tri jednake rate.

Među njima su i 42 studenta koji su ostvarili pravo na duplu stipendiju, a to su studenti koji studiraju za deficitarna zanimanja i imaju minimalan prosjek ocjena 8,5. Veoma brzo očekujemo da će biti prebačena prva tranša općinama i gradovima na području ZDK-a, koji će izvršiti isplatu prema studentima – rekao je ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Spahija Kozlić.

Pored kantonalnog Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, stipendije redovnim i samofinansirajućim studentima prvog i drugog ciklusa bolonjskog sistema studiranja dodjeljuje i Ministarstvo za boračka pitanja ZDK, tako da je stipendije po jednom od dva osnova u ovoj akademskoj godini dobilo ukupno 3.820 studenata, za što je iz budžeta ZDK-a izdvojeno 3.420.000 KM, saopćeno je iz Press službe ZDK.

(FENA, Kidsinfo.ba) 

Prethodna priča

Kidsinfo.ba fotoreportaža: Predlažemo izlet na Blidinje, mještani kažu da ovdje nema korone!

Naredna priča

Preporuke nutricionista: Namirnice koje trebate izbjegavati tokom ljeta

Najnovije iz VIJESTI

-->