fbpx

Priroda je ljubav: Učestvujte u nagradnom foto/video izazovu za mlade

U okviru trogodišnjeg projekta „Misli o prirodi!“, Centar za promociju civilnog društva (CPCD) je pokrenuo nagradni foto/video izazov „Priroda je ljubav!“, kojim poziva mlade osobe (od 13 do 30 godina) da fotografijom ili kratkim video zapisom zabilježe jednu od sljedećih kategorija: „Hvala prirodi…“; „Pomažem prirodi…“ i „Živim prirodu…“.

Učesnici izazova trebaju opisati fotografije ili video zapise, te kratko obrazložiti kategoriju za koju su se opredijelili, označiti troje prijatelja  da nastave izazov i to podijele putem Facebooka u grupi „Mladi su glas prirode! –  saopćeno je iz Centra za promociju civilnog društva.

Ideja foto/video izazova „Priroda je ljubav“ jeste da mladi pokažu svojim primjerima kako se zahvaljuju, pomažu i žive prirodu (na primjer, sadnjom drveća, smanjenjem sopstvenog karbonskog otiska – štednjom toplote i električne energije, razdvajanjem otpada i recikliranjem, korištenjem organskih i biorazgradivih materijala, razumijevanjem prirode putujući biciklom i drugim transportnim sredstvima koja ne emituju štetne gasove, prenošenjem svojih iskustava i znanja na druge osobe, upotrebom zdrave i organske kozmetike, zdravom ishranom i načinom života, itd). 

Rok za prijavu fotografija ili video zapisa na takmičenje je 15. juli.

Nakon utvrđenog roka, stručna komisija će odabrati 15 fotografija i 15 video zapisa koji će se takmičiti u završnom krugu glasanja na Facebooku.

Tri fotografije ili video zapisa sa najviše osvojenih glasova će dobiti vrijedne nagrade.

Foto/video izazov “Priroda je ljubav!” se provodi u okviru trogodišnjeg projekta “Misli o prirodi!” koji finansira Vlada Švedske, a implementira Centar za promociju civilnog društva.

Osnovni cilj projekta “Misli o prirodi!” jeste povećati uticaj civilnog društva u zaštiti okoliša kroz umrežavanje organizacija civilnog društva, institucija, stručnih lica, škola, medija i mladih za zajedničko, sinhronizirano i snažno djelovanje na lokalnom nivou – saopćeno je.

Pravila i smjernice za učešće u takmičenju mogu se pročitati na linku web stranice „Misli o prirodi!“.

(FENA, Kidsinfo.ba) 

Prethodna priča

Renata Krstanović, stručnjakinja XY Roditeljskog savjetnika: Poremećaji hranjenja kod djece i mladih

Naredna priča

Mostarski teatar mladih organizira 34. Dane teatra mladih

Najnovije iz VIJESTI

-->