fbpx

Prijave u toku: Novi ciklus muzejsko-obrazovnih radionica Umjetničke galerije BiH

U vrijeme kada je za nas i naše najmilije najbolje da ostanemo kod kuće, muzej umjetnosti “Umjetnička galerija Bosne i Hercegovine” odlučio je nastaviti s obrazovnim aktivnostima za djecu u online obliku.

Njihov najpopularniji muzejsko-obrazovni program za djecu školskog uzrasta “Alternativna učionica” nakratko će se useliti u Vaše domove putem Zooma. 

Iako ovo znači da dva osnovna uslova muzejske pedagogije neće biti zadovoljena, a to su prisustvo u specifičnom arhitektonskom kontekstu muzeja i interakcija s originalnim eksponatima,  potrudit ćemo se da djeci putem fotografskih reprodukcija umjetničkih djela iz naše bogate kolekcije omogućimo konstrutivne diskusije i kreativne zadatke s različitim umjetničkim materijalima, kojima će učesnici reproducirati “zadato” umjetničko djelo – poručili su. 

Za sudjelovanje na radionici potrebno je da posjedujete pristup internetu.

Radionica za mlađi uzrast, od šest do deset godina, održat će se 24. juna s početkom u 17 sati, a ona za djecu od 11 do 14 godina 24. juna s početkom u 17 sati. Na obje radionice će se obrađivati remek djelo bh. slikara Mehmeda Zaimovića. 

Online radionica će se održati putem grupnog video razgovora na online komunikacijskoj platformi Zoom, za čiji ćete pristup dobiti link putem maila na dan radionice.

Prijaviti se možete ovdje i ovdje. 

Dječije reprodukcije djela iz kolekcije UGBIH možete pogledati na Facebook stranici. 

(Kidsinfo.ba) 

Prethodna priča

Renata Krstanović, stručnjakinja XY Roditeljskog savjetnika: Kada i zašto nas djeca lažu?

Naredna priča

Zerina Suyabatmaz: Naše iskustvo s uvođenjem krute hrane

Najnovije iz VIJESTI

-->