fbpx

Trivić: Nastavnici u RS se uspješno prilagodili nastavi na daljinu

Školska godina u Republici Srpskoj završena je uspješno, iako je bila obilježena izazovima drugačijeg vida izvođenja nastave, prilagođavanjima i novinama, ne lako savladivim u okolnostima ozbiljne epidemiološke situacije s kojom smo bili suočeni,  istakla je entitetska ministrica prosvjete i kulture Natalija Trivić.

Izrazila je zahvalnost svim prosvjetnim radnicima, učenicima i njihovim roditeljima, jer su, kako je saopćeno iz resornog ministarstva, uspješno odgovorili svim zahtjevima izvođenja nastave na daljinu. 

Nastavnici su iskazali zavidnu spremnost da se prilagode svim zahtjevima nastave na daljinu, stimulišući interaktivnost i kvalitetnu komunikaciju sa učenicima i roditeljima – navela je Trivić. 

Iskustva stečena tokom izvođenja nastave na daljinu veoma su korisna u smislu uvođenja novina u vaspitno-obrazovni proces koji se očekuje od sljedeće školske godine. 

Učenicima završnog razreda osnovne škole poručila je da upišu željena zanimanja, te da prilikom odlučivanja o upisu u srednju školu razmotre i deficitarna zanimanja, u okviru kojih će tokom školovanja imati priliku da steknu relevantna praktična znanja, a koja će im obezbijediti i sigurno zaposlenje po okončanju školovanja.

Nastava u novoj školskoj godini počet će 1. septembra.

(FENA, Kidsinfo.ba) 

Prethodna priča

Video: Napravite pizzu po receptu simpatične Ene

Naredna priča

Bebe i dohrana: Koje žitarice smiju u dječiju kašu?

Najnovije iz VIJESTI

-->