fbpx

Poznata glumica iskreno: Prestajem dojiti, iscprljena sam

Poznata glumica i blogerica Eva Amurri na svom blogu često piše o tome kako odgaja troje djece, tačnije o lijepim, ali i o teškim stranama majčinstva. U jednoj od posljednjih objava je govorila o odluci da najmlađeg sina Matea, koji će uskoro imati tri mjeseca,  polako počne odvikavati od dojenja. 

Ova odluka je uvijek emotivna i sa sobom nosi osjećaj frustracije, srama, tuge, pritiska, ali i olakšanja. Nema pravog načina, ali nakon troje djece mogu čvrsto stajati iza stava da svako ima pravo na svoje mišljenje – napisala je ona. 

Eva je otkrila da je i s prvim djetetom odabrala opciju adaptiranog mlijeka kada je djevojčica imala četiri mjeseca i zbog toga je doživjela pravu psihičku krizu. 

Voljela bih da se mogu vratiti unatrag i reći toj 29-godišnjoj ženi da mora biti sretna i snažna kako bi odgojila sretno i snažno dijete – prisjetila se Eva.

Ona je potpuno iskreno govorila o tome kako dojenje utiče na nju. 

Iako je ovo treći put da imam dobro iskustvo s dojenjem i lijepu rutinu, shvatila sam da me iscrpljuje fizički i emotivno i da jednostavno moram kao samohrana, zaposlena majka biti sposobna da brinem i o drugo dvoje djece. Znam da će moj sin biti dobro, kao što je to bio slučaj s njegovim bratom i sestrom – napisala je ona. 

(Gloria.hr, Kidsinfo.ba) 

 

 
Prethodna priča

Kraj nastave u KS, poruka nadležnih: Unaprijediti online sistem

Naredna priča

Domaća zadaća za 8. razred: Matematika – Sistematizacija nastavnog gradiva

Najnovije iz Samo za Mamu

-->