fbpx

12 stvari na koje trebate paziti kad uzimate dadilju

Dadilje se mogu unajmiti na cjelodnevno čuvanje ili višesatno, no kako biste bili sigurni da će odgovarati i vama i djetetu morate razgovarati i razmišliti o nekoliko bitnih stvari.  

1. Prvo morate razumjeti potrebe bebe. Je li to honorarno ili dnevno ili za noćno radno vrijeme? O tome ovisi i njena plaća. 

2. Odrediti cijenu koja će odgovarati vremenu kojeg bi dadilja provodila s djetetom. Nemojte se preračunati.

3. Prije nego što je zaposlite, trebali biste razgovarati i sa svojom porodicom o tome i razmotriti njihova mišljenja.

4. Zapamtite, samo zato što ih plaćate ne znači da dadilje nemaju svoj privatni prostor. Ako vasa dadilja obavlja punu dužnost u vašoj kući, onda joj trebate dati malo osobnog vremena i prostora.

5. Dopuštate nepoznatoj osobi da uđe u vašu porodicu. Dadilja bi bila stalno s vama i postala dio života vaše bebe. Dakle, prije toga obavezno provjerite njenu prošlost i radno iskustvo. Ovaj se korak preporučuje iz sigurnosnih razloga.

6. Prije nego što zaključite ugovor, jasno razgovarajte s njom o svemu, kao što su njena plaća, hrana ili drugi dodaci. Što ćete ponuditi? Možete i obavijestiti agenciju o ovom ugovoru kako biste izbjegli bilo kakve nesporazume u budućnosti.

7. Umjesto da unajmite dadilju iz agencije, možete potražiti preporuke svojih prijatelja, ako je to moguće. Ako već poznaju nekoga ko je radio u njihovoj porodici, pokušajte ih zaposliti jer vaši prijatelji već imaju iskustva s njima. 

8. Ne izbjegavajte probno razdoblje prije zapošljavanja, jer ono će vam omogućiti da promotrite kako će se snaći s djetetom. Ako agencija ne osigura bilo koje probno razdoblje, tražite to od njih ili potražite drugu agenciju.

9. Uvijek je poželjno prvi razgovor odraditi telefonski kako biste stekli prvi dojam.

10. Kada se dogovorite, zatražite kopije dokumenata da možete provjeriti i biti sigurni u njihov identitet.

11. Nakon što je počela s radom, prvo što biste trebali učiniti je dogovoriti rutinu. To će uključivati ​​sve njezine zadatke koje treba obaviti u jednom danu na temelju vremena. Na popisu joj pružite i neke kontakte za slučaj nužde, poput vašeg, suprugovog, od susjeda i ostalih članova porodice.

12. I na kraju, uvijek pokušajte uspostaviti dobru komunikaciju s dadiljom. To će ojačati vezu kako bi s njom mogli razgovarati o svemu kada god je to potrebno.

(Miss mama, Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Porodično proslavite Svjetski dan krofni: Napravite ili kupite ovu poslasticu i uživajte u okusu

Naredna priča

Zašto djeca polude kada vide majku

Najnovije iz Pozitivno roditeljstvo

-->