fbpx

Učimo školske predmete uz Dogs Trust

Iako se život postepeno vraća u normalu, škole ostaju zatvorene, a djeca još uvijek vole učiti i razgovarati o psima. U toku su Dogs Trust besplatne online radionice koje će se nastaviti provoditi i tokom ljeta, a na kojima se o temi pasa uči kroz školske predmete među kojima su i oni koje neka djeca inače možda i ne vole toliko.

Znamo da djeca uče mnogo brže i lakše kroz zabavu i kroz teme koje su im zanimljive, pa ćemo sa njima u ovim radionicama učiti matematiku kroz zadatke o troškovima držanja ljubimca i sterilizaciji pasa, biologiju kroz savjete veterinara o zdravlju pasa i higijeni koja je važna za cijelu zajednicu, historiju kroz priču o prvom psu u svemiru – psu Laika, Engleski jezik kroz razgovor psima i sigurnosti u blizini pasa, i još mnogo toga 

U periodu od 8. do 12.6., planirane su i zanimljive i korisne radionice za predškolce na koje ih roditelji mogu prijaviti na našoj web stranici, a u okviru obje vrste radionica upriličit ćemo brojne nagradne igre na kojima će djeca moći osvojiti naše nove, korisne i super zabavne nagrade koje ćemo im, kao i do sada, poslati poštom. 

Vrijedno je spomenuti nedavnu, posebo zanimljivu radionicu upriličenu za djecu iz cijele BiH za koju smo dobili brojne pohvale! Tema ove radionice je bila „Psi koji imaju posao“ a na njoj su učestvovali gosti iz Uprave Policije Kantona Sarajevo, Hrvatske udruge za školovanje pasa vodiča i mobilitet i organizacije Norveška Narodna Pomoć.

Djeca su uživala u zanimljivim pričama i imala mnogo pitanja za stručnjake o obuci radnih pasa, tj. pasa koji pomažu policiji, slijepim i slabovidnim licima, te deminerima, vatrogascima, i djeci sa poteškoćama u razvoju.

Osigurajte mjesto i prijavite se što prije, a prijavni obrazac pronađite ovdje.

Iako se uvijek radujemo online druženjima, nadamo se da se u septembru ipak vidimo u učionicama kada naši edukatori mogu djeci lično uručiti zabavu i poklone!

Predstavništvo Fondacije Dogs Trust u BiH u okviru svog Programa edukacije školske djece provodi besplatne online edukativno zabavne radionice još od kako su škole zatvorene radi pandemije COVID 19. Sve vrijeme izolacije, svakim radnim danom, Dogs Trust edukatori su uz učešće instruktora za obuku pasa i njihovih ljubimaca, veterinara i drugih gostiju, organizovali ova interaktivna online druženja na kojima su djeca na zabavan način učila o važnom pitanju sigurnosti sa psima i odgovornom vlasništvu pasa. Druženja u ovom teškom periodu kada djeca nisu mogla izaći ni u park značila su puno svima nama!

Osigurajte mjesto i prijavite se što prije, a prijavni obrazac pronađite ovdje.

(dogstrust.ba, Kidsinfo.ba) 

 

Prethodna priča

Domaća zadaća za 8. razred: Biologija – Otpad i reciklaža

Naredna priča

Statistika je neumoljiva: Za godinu dana nestalo 188 odjeljenja, na fakultetima više nema ko da studira

Najnovije iz VIJESTI

-->