fbpx

Brošura “Srednje stručno obrazovanje: put do uspjeha” olakšat će vam izbor budućeg zanimanja

Roditelji osnovaca maturanata! Sa svojom djecom prije upisa u srednju školu pročitajte brošuru “Srednje stručno  obrazovanje: put do uspjeha” u kojoj se nalazi 13 inspirativnih priča. 

Koju srednju školu odabrati? Koji smjer upisati? Da li odabrati srednje stručno obrazovanje? Kakve su šanse za zaposlenje nakon završetka školovanja? Sa ovim i sličnim pitanjima suočavaju se brojni/e budući/e srednjoškolci/ke, ali i njihovi roditelji.

Ovom brošurom želimo budućim srednjoškolcima/kama olakšati odabir srednje škole, a samim tim i odabir njihovog životnog poziva. Ujedno, ovom brošurom želimo ukazati na značaj i potencijal srednjeg stručnog obrazovanja, jer pruža brojne prilike za usvajanje znanja i praktičnih vještina koje su od ključnog značaja za uspješnu karijeru nakon školovanja.

U brošuri je predstavljeno 13 inspirativnih priča osoba koje su ostvarile uspjeh u sferi stručnog obrazovanja. Nadamo se da će njihove priče, iskustvo i savjeti postaći mlade ljude da odaberu srednje stručno obrazovanje.

Predstavljamo vam njihov put do uspjeha. 

(Kidsinfo.ba) 

Prethodna priča

Učenici koji upišu deficitarna zanimanja dobijaju mjesečno 100 KM i plaćen prevoz

Naredna priča

RTRS: Školski čas za 4. jun od prvog do šestog razreda

Najnovije iz Karijerno savjetovanje

-->