fbpx

Mali maturanti doživjet će iskustvo ekskurzije, ali na potpuno drugačiji način

Zbog pandemija korona virusa učenici završnog razreda osnovnih škola u BiH nisu otišli na planirane ekskurzije. Ali, dvije profesorice u sarajevskim osnovnim školama nisu željele da njihova djeca završe školovanje bez uspomena, pa su osmislile ekskurziju u nešto drugačijem obliku.

Profesorica Nermina Alihodižić Usejnovski iz Desete osnovne škole na Ilidži trebala je otići na svoju prvu ekskruziju sa svojim učenicima koje je pratila i obrazovala proteklih devet godina. I ona i njena kolegica Indira Buljubašić iz OŠ Musa Ćazim Ćatić, planirale su ekskurziju cijelu godinu. Saznanje da ekskurziju neće moći realizovati izazvalo je tugu u cijelom odjeljenju.

Obje su odlučile da svojim učenicima osiguraju nezaboravno iskustvo prve ekskurzije koju će od 4. do 8. juna organizovati online.

Nezaboravni su dani pred nama. Nećemo tražiti saglasnost za ovaj put, a ne treba vam ni puno odjeće i baš nikakv džepara. Posjetit ćemo neke od najljepših gradova i znamenitosti naše zemlje i svijeta, pjevati, praviti selfije, pisati razglednice. Svi učenici u našoj zemlji i regionu pozvani su na ovo edukativno i zabavno putovanje –  kazale su Alihodžić Usejnovski i Buljubašić.

U ove svrhe dizajnirale su posebnu web stranicu na kojoj se nalaze upute šta ponijeti na ovu ekskurziju i plan puta, te rubrike koje će se po danima ekskurzije otvarati.

Planirano je da učenici “posjete” Berlin, Amsterdam, Barcelonu, ali i Počitelj, Mostar, Bihać i Ostrožac. Na mapi puta je i kupanje na destinaciji koja je iznenađenje.

Svi koji žele biti dio ove lijepe i zabavne priče, više informacija mogu pronaći ovdje.

(N1, Kidsinfo.ba) 

Prethodna priča

Renata Krstanović, stručnjakinja XY Roditeljskog savjetnika: Kako reagujemo na školski uspjeh djece, odnosno na slabija postignuća

Naredna priča

RTRS: Školski čas za 3. jun od prvog do šestog razreda

Najnovije iz VIJESTI

-->