fbpx

“Grad u Zemaljskom” od 1. do 7. juna, besplatno za osnovce i srednjoškolce

Zemaljski muzej BiH i Grad Sarajevo najavili su početak zajedničkog projekta otvorenih vrata “Grad u Zemaljskom” u okviru kojeg će najstariji i najznačajniji bh. muzej od 1. do 7. juna biti otvoren za posjete, besplatno, za sve učenike osnovnih i srednjih škola s područja Kantona Sarajevo. 
 
Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka naveo je da su protekle sedmice posjetili muzej koji djeluje u teškim uslovima i dogovorili tu konkretnu saradnju.
 
 Grad će u cjelosti finansirati ovaj projekt koji su nam predložili iz Muzeja i svakako da će to biti samo nastavak saradnje koju već ostvarujemo sa ovom institucijom. Završetak školske godine, u uvjetima pandemije, možda je odlična prilika da se zaključi posjetom Zemaljskom muzeju, čuvaru velikog dijela kulturnog i historijskog blaga ove države – dodao je Skaka.
 
Sedmica “Grad u Zemaljskom” počinje već u ponedjeljak, 1. juna, i traje do nedjelje, 7. juna. Vrata muzeja bit će otvorena svaki radni dan od 10 do 19 sati, a vikendom od 10 do 14 sati, najavljeno je iz Grada Sarajeva.
 
(FENA, Kidsinfo.ba) 
Prethodna priča

RTRS: Školski čas za 29. maj od prvog do šestog razreda

Naredna priča

Ella Dvornik pokazala kako izgleda njen dan s bebom i dvogodišnjakinjom

Najnovije iz VIJESTI

-->